Kokeile kuukausi maksutta

Professori: Puurakentaminen voi saada kilpailuetua kiertotaloudesta

Vaasan yliopiston puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professorina aloitti vuoden 2024 alusta kauppatieteiden tohtori Anu Bask.

Anu Baskin mukaan kiertotalouteen siirtyminen voi tuoda uudenlaisia toimijoita puurakentamisen verkostoon. Kuva: Aki Loponen

Erityisesti vastuullisia toimitusketjuja ja kiertotaloutta tutkinut Anu Bask uskoo, että etenkin kiertotalousnäkökulma luo mahdollisuuksia puurakentamisen edistämiseen.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Professori: Puurakentaminen voi saada kilpailuetua kiertotaloudesta”

  1. ”Näen, että juuri kiertotalous on se iso asia, johon kannattaisi panostaa … suurmittakaavaisen puurakentamisen kontekstiin.”
    Nykyisissä suurissa rakennuksissa on perinteisesti käytetty runkoa (pilareita ja palkkeja), seinä- ja kattovaippaa. Uusi G-ristikkoteknologia avaa mahdollisuuden luopua perinteisestä rungosta, sillä G-ristikko ulottuu jopa 30 metrin jänneväliin. Tämä yksinkertaistaa rakentamisprosessia, sillä koko rakennus voidaan valmistaa elementeistä, mikä pienentää kustannuksia, kokonaisvaippaa ja -tilavuutta noin 5-10 prosenttia. G-rakennuksissa on vähemmän osia ja ne voidaan kierrättää helpommin.

Viimeisimmät näkökulmat