Kokeile kuukausi maksutta

Opiskelijoiden ideakisa ratkesi: Helsingin keskustaa pitäisi kehittää Dallaillen

Ehdotuksessa on tuomariston mielestä rohkeutta isoillekin toimenpiteille. Työ sisältää mahdollisuuksia  myös pilotointiin ja jatkokehittämiseen

Dallaillen-nimisessä kilpailutyössä tavoitteena on ollut laajemman ja mielenkiintoisemman kävelykeskustan rakentaminen ja autoliikenteen rajoittaminen. (Kuva: Kilpailutyön tekijäryhmä)

Helsingin kaupungin, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja paikallisen kauppakamarin viime syksynä käynnistämä ideakilpailu ydinkeskustan elinvoiman vahvistamiseksi on ratkennut.

Ytimessä-kisaan osallistui 23 ehdotusta, joista tuomaristo nosti parhaaksi Dallaillen-nimisen työn. Sen tavoitteena on laajemman ja mielenkiintoisemman kävelykeskustan rakentaminen ja autoliikenteen rajoittaminen. Esitetyt liikenteen muutokset ovat linjassa kaupungin käynnissä olevan suunnittelun kanssa ja mm. kävelytunneleiden esiin nostamista pidettiin onnistuneena huomiona.

”Ehdotuksessa on myös rohkeutta isoillekin toimenpiteille. Työ sisältää mahdollisuuksia pilotointiin ja jatkokehittämiseen”, tuomaristo toteaa.

Dallaillen-työn tekijät Anne Kantola, Jan Mustonen ja Venla Varkila saivat palkinnoksi 15 000 euroa.

Kakkossijalle nousi Joy in Movement -niminen työ, jonka takana olivat Selina Zander, Laura Jaunākā, Nea Vesterinen, Linda Autio ja Katarina Jakobsson. Palkintosumma oli 6 000 euroa. Kisan kolmas oli Veera Annalan ja Cecilia Aintilan Teidän Helsinki-työ, joka palkittiin 4 000 eurolla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Opiskelijoiden ideakisa ratkesi: Helsingin keskustaa pitäisi kehittää Dallaillen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat