Sweco on perustanut Suomessa uuden Vastuullisuuskonsultoinnin liiketoimintayksikön. Sen tavoitteena on kasvattaa Swecosta Suomen suurin vastuullisuuskonsultoinnin toimija.
Uuteen yksikköön siirtyy Gaia Consultingin nykyinen henkilöstö ja liiketoiminta sekä vastuullisuuskonsultointia tekeviä tiimejä ja asiantuntijoita Swecon muilta toimialoilta. Yhteensä uuteen liiketoimintayksikköön siirtyy noin 150 swecolaista loppuvuoden aikana.
Yksikön johtajaksi on nimitetty Iida Vakkuri. Vakkuri jatkaa myös nykyisessä roolissaan Sweco Finlandin vastuullisuusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.
”Gaia liittyi osaksi Swecoa vuonna 2021 ja nyt otamme seuraavan ison askeleen vastuullisuuskonsultointimme kehittämisessä. Gaialaisilla on huipputason osaamista ja kolmen vuosikymmenen kokemus asiakkaidensa vihreän siirtymän ja vastuullisen kasvun edistämisessä. Muilla toimialoillamme on monipuolista osaamista ja palveluja erityisesti hanketason ympäristökonsultoinnista”, Vakkuri sanoo tiedotteessa.
Lue lisää: Sweco valitsi vastuullisuusjohtajan talon sisältä
Tavoitteena on, että vuonna 2027 yksikössä olisi 300 vastuullisuusasiantuntijan työnantaja.
Swecon vastuullisuuskonsulttien osaamisella ja kokemuksella Sweco laajentaa nykyistä palvelutarjontaa erityisesti vastuullisuusstrategioiden toteuttamiseen.
Vakkurin mukaan yrityksillä alkaa olla vihreän siirtymän strategiat kunnossa. Nyt ne tarvitsevat yhä useammin asiantuntija-apua strategioidensa toteuttamiseen liiketoiminnassaan.
”Tämä on merkittävä kasvualue, johon uudessa liiketoimintayksikössämme panostetaan erityisesti. Lisäksi meillä on merkittävää kasvupotentiaalia vastuullisuuskonsultoinnin palveluiden kokonaisvaltaisessa tarjoamisessa Swecon nykyisille asiakkaille. Tavoitteemme on saada aikaiseksi kokonaisuus, jota asiakkaat eivät voi ohittaa ja joka tarjoaa merkityksellisiä töitä alan asiantuntijoille.”
Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa
2 vastausta artikkeliin “Sweco perusti vastuullisuuskonsultoinnin liiketoimintayksikön – ”Tämä on merkittävä kasvualue””
Pakko Swecon oli alkaa tehdä vastuullisuuden eteen jotain, nimitykset ei siinä auta yhtään. Liian iso kulttuurin muutos. Projektit menevät enemmän tai vähemmän pieleen johdon alaisuudessa.
Ämpärikin sen yllä toteaa, ja pyynnöstä voisin itse kädestä pitäen auttaa toimitusta julkisten materiaalien keruussa. Mutta lyhyesti todettakoon, että kuten tässäkin toisessa jutussa https://www.rakennuslehti.fi/2024/08/granlundin-palkkasi-vetajan-rakennesuunnitteluun-tavoittelee-paikkaa-viiden-suurimman-alan-toimiston-joukossa/#comment-255419 taustaselvityksiä jääneet Rakennuslehden toimitukselta tekemättä.
Rakennuslehden maksavana lukijana tiedustelen vielä kerran tämän jutun taustaselvityksen laatua. Toimitettiinko juttu toimitukseen valmiina vai onko sitä laadittu toimituksen resursseja käyttäen? Kuinka huolellisesti taustaselvitys on suoritettu, ja miksei jutussa huomioitu edes yllä kuvatun mukaiset, parin klikkauksen päässä olevat julkiset tiedot? Kerätäänkö tällaisten juttujen valmistelun yhteydessä tietoa johtovallan väärinkäytöstä? Näkisin, että tällaisen tiedonkeruun olisi ainakin tarpeellista sisältää aiheet kuten
– johtovallan väärinkäytön mekanismit, harmaa työ,
– ammattihäirintä (siis sellainen, jossa taustalla ammatti- eikä seksuaaliset seikat),
– rakennusalan rooli v.2021 korruptionvastaisessa strategiassa, sekä
– ilmoittajansuojelulaki ja tuoteturvallisuus
Jos yllä esittämieni taustaselvityksia ei jutun valmistelun yhteydessä suoriteta, niin millaisin perustein juttua ei ollut luokiteltu markkinointimateriaaliksi?