Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki haluaa lentokentän nopeasti Porvooseen

Helsingin seudun kakkoslentokenttä pitäisi rakentaa Porvooseen ja sen suunnittelua pitäisi nopeuttaa. Tätä mieltä on Helsingin kaupunginhallitus, joka antoi maanantaina lausuntonsa liikenneministeriön tekemästä lentokenttäselvityksestä. Lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Helsingin seudun kakkoslentokenttä pitäisi rakentaa Porvooseen ja sen suunnittelua pitäisi nopeuttaa. Tätä mieltä on Helsingin kaupunginhallitus, joka antoi maanantaina lausuntonsa liikenneministeriön tekemästä lentokenttäselvityksestä. Lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Lausunnossa kiitellään ministeriön selvitystä. Helsingin mukaan lentokentän rakentaminen Porvoon Backasiin on hyvä ratkaisu, sillä se piristäisi mukavasti Itä-Uudenmaan elinkeinoelämää.

Helsinki kuitenkin toivoo, että kentän rakentamista kiirehditään. Selvityksen mukaan uusi kenttä tehtäisiin 10-15 vuodessa. Helsinki haluaa uuden kentän nopeammin, jotta Malmin lentokentän käytöstä voitaisiin ottaa maata esimerkiksi asuntorakentamiseen.

Selvitys ei ole juuri kerännyt kehuja tätä ennen. Sitä ovat kritisoineet muun muassa Uudenmaan ympäristökeskus ja maakuntaliitto sekä Suomen ilmailuliitto. Porvoo taas tyrmäsi ensin selvityksen ja sitten koko idean lentokentästä alueellaan.

Liikenneministeriöstä on kuitenkin todettu lentokenttäasian olevan niin tärkeä, ettei Porvoo voi päättää siitä yksin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki haluaa lentokentän nopeasti Porvooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat