Kokeile kuukausi maksutta

Arelta uusi putkistosaneeraus-konsepti

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy tuo uuden kokonaisratkaisun kiinteistöjen putkistosaneeraukseen. Uudistus yhdistää perinteisen menetelmän uusiin pinnoitusmenetelmiin. Putkistojen saneerausmenetelmät ovat parhaillaan sertifioitavana VTT:llä.

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy tuo uuden kokonaisratkaisun kiinteistöjen putkistosaneeraukseen. Uudistus yhdistää perinteisen menetelmän uusiin pinnoitusmenetelmiin. Putkistojen saneerausmenetelmät ovat parhaillaan sertifioitavana VTT:llä.

Aren Putkistouudistus-konseptissa hyödynnetään hyviksi havaittuja, perinteisiä menetelmiä sekä kansainvälisesti jo lähes 20 vuotta käytössä olleita, testattuja putkistojen pinnoitusmenetelmiä. Uudistus tarjoaa ratkaisun, jossa putkistojen saneeraus toteutetaan putkiston kunnosta riippuen joko pinnoittamalla tai sukittamalla nykyinen putkisto, vaihtamalla putket uusiin tai hyödyntämällä molempia vaihtoehtoja (hybridi).

”Viemäri- ja käyttövesiputkistojen saneerauksiin on tarjottava perinteisten menetelmien lisäksi myös uudenlaisia turvallisiksi todettuja menetelmiä”, sanoo Are Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska.

Putkiremontti voidaan jo lähtökohtaisesti suunnitella niin, että hyödynnetään eri menetelmät yhdistävää hybridiratkaisua.

”Usein uusia menetelmiä hyödyntävässä putkiremontissa tulee myös vastaan yllättäviä tilanteita, jolloin putki tai sen osa joudutaan vaihtamaan uuteen putkeen. Juuri silloin voimme hyödyntää konseptin joustavuutta työn tilaajan hyväksi: sama projektipäällikkö hoitaa Arelta tarvittavat tekijät ja materiaalit viivytyksettä käyttöönsä konseptimme mukaisesti”, sanoo Aren korjausrakentamisen palveluiden liiketoimintajohtaja Arto Turkulainen.

Are on valinnut viemäriputkiston saneerausmenetelmäksi sukittamisen, joka on mekaanisesti ja kemiallisesti kestävämpi ratkaisu kuin viemäripinnoittaminen.

”Sukitusmenetelmän tekee ainutlaatuiseksi se, että voimme sukittaa kiinteistön koko viemäriputkiston – myös nousulinjat ja huoneistokohtaiset putket. Aiemmin sukitusratkaisua on käytetty kiinteistöissä ainoastaan tonttiviemäreissä sekä rakennuksen alla kulkevissa pääviemäreissä”, Turkulainen kertoo.

Ratkaisun mahdollistaa liitosprofiili, joka takaa putkiston sataprosenttisen tiiveyden putken haarautuessa. Haaraliitokset toteutetaan erikoisvalmisteisilla T-muotoisilla liitosprofiileilla, jotka viedään liitoskohtaan robottiteknologiaa hyödyntäen.

Uuden teknologian osalta Are on tehnyt teknologia- ja kehitysyhteistyö -sopimuksen ruotsalaisen Röranalysgruppenin kanssa. Menetelmä on ollut käytössä Ruotsissa 2000-luvun alusta asti ja sillä on saneerattu yli 10 000 huoneistoa.

Käyttövesiputkiston saneeraus epoksipinnoitteella

 

Putkiston puhdistamiseen on Aren ratkaisussa kiinnitetty erityistä huomiota. Kun putkisto ennen pinnoitusta puhdistetaan puhaltamalla se kvartsihiekan ja korundin seoksella, on putkiston alapää yhdistetty imuun, jolloin myös ”kuolleessa kulmassa” olevat putkiston osat tulevat tehokkaasti puhdistettua.

 

Aren käyttöön ottamalla käyttövesiputkistojen pinnoitusmenetelmällä on saneerattu Sveitsissä yli 25 000 asuntoa vuoden 1987 jälkeen. Käyttövesiputkiston saneerausmenetelmästä Are on tehnyt teknologia- ja yhteistyösopimuksen sveitsiläisen NeoVac AG:n kanssa (AquaSan-teknologia).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arelta uusi putkistosaneeraus-konsepti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat