Sosiaali- ja terveysministeriö perii Nuorisosäätiöltä takaisin RAY-avustuksia

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt periä takaisin Nuorisosäätiön Raha-automaattiyhdistykseltä saamia avustuksia. Nuorisosäätiöltä peritään sen yleisavustukseen vuonna 2006 tehty avustuskorotus ja siihen pohjautuvat yleisavustusten osat vuosilta 2007-2009. Takaisin perittävä määrä on yhteensä 69 367 euroa. Lisäksi summasta peritään korkolain ja raha-automaattiavustuksista annetun lain mukainen korko.

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt periä takaisin Nuorisosäätiön Raha-automaattiyhdistykseltä saamia avustuksia. Nuorisosäätiöltä peritään sen yleisavustukseen vuonna 2006 tehty avustuskorotus ja siihen pohjautuvat yleisavustusten osat vuosilta 2007-2009. Takaisin perittävä määrä on yhteensä 69 367 euroa. Lisäksi summasta peritään korkolain ja raha-automaattiavustuksista annetun lain mukainen korko.

Raha-automaattiyhdistys on esittänyt takaisinperintää tarkastuskertomuksessaan 28. lokakuuta. Tarkastuskertomus perustuu RAY:n syyskuussa tekemään Nuorisosäätiön tarkastukseen. STM katsoo tarkastuksen perustella, ettei säätiö ole toimittanut RAY:lle riittäviä tietoja toiminnastaan ja taloudestaan vuoden 2006 avustushakemuksessaan, mikä on vaikuttanut olennaisesti avustuksen saantiin ja määrään.

 

Aran alustava tarkastuskertomus valmistuu lähipäivinä

 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran johtokunta on saanut tänään tilannekatsauksen Aran suorittamasta tarkastuksesta Nuorisosäätiössä. Alustava tarkastuskertomus valmistuu lähipäivinä, jonka jälkeen Nuorisosäätiöltä pyydetään siihen vastinetta. Vastausaikaa annetaan noin 2-3 viikkoa.

Nuorisosäätiöltä saadun vastineen jälkeen laaditaan lopullinen tarkastuskertomus, joka valmistuu ennen joulua.

Ara ei anna tässä vaiheessa asiasta enempää tietoa, koska asian käsittely on kesken. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sosiaali- ja terveysministeriö perii Nuorisosäätiöltä takaisin RAY-avustuksia”

Vastaa