Turun kaupunki valittaa hallinto-oikeuden toriparkkipäätöksestä

Turun kaupunginhallitus on kokouksessaan 27. huhtikuuta päättänyt, että kaupunki valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä kumota kauppatorin asemakaavan muutos. Kaavamuutos mahdollistaisi parkkihallin rakentamisen Turun kauppatorin alle. Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 7-6.

Turun kaupunginhallitus on kokouksessaan 27. huhtikuuta päättänyt, että kaupunki valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä kumota kauppatorin asemakaavan muutos. Kaavamuutos mahdollistaisi parkkihallin rakentamisen Turun kauppatorin alle. Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 7-6.

Turun hallinto-oikeuden maaliskuussa tekemän päätöksen mukaan asemakaavan muutoksen liikenteelliset selvitykset ja vaikutusarviot ovat riittämättömiä. Valituksen hallinto-oikeuteen teki Lounais-Suomen ympäristökeskus huhtikuussa 2009.

Turun ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen esitti kaupunginhallitukselle valituksen tekemistä Turun hallinto-oikeuden päätöksestä. Hänen mielestään hallinto-oikeuden tulkinta tehtyjen selvitysten luotettavuudesta on syytä saattaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kaupunki valittaa hallinto-oikeuden toriparkkipäätöksestä”

Vastaa