Turun kaupunginhallitus on kokouksessaan 27. huhtikuuta päättänyt, että kaupunki valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä kumota kauppatorin asemakaavan muutos. Kaavamuutos mahdollistaisi parkkihallin rakentamisen Turun kauppatorin alle. Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 7-6.

Turun kaupunki valittaa hallinto-oikeuden toriparkkipäätöksestä

Turun kaupunginhallitus on kokouksessaan 27. huhtikuuta päättänyt, että kaupunki valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä kumota kauppatorin asemakaavan muutos. Kaavamuutos mahdollistaisi parkkihallin rakentamisen Turun kauppatorin alle. Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 7-6.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Turun hallinto-oikeuden maaliskuussa tekemän päätöksen mukaan asemakaavan muutoksen liikenteelliset selvitykset ja vaikutusarviot ovat riittämättömiä. Valituksen hallinto-oikeuteen teki Lounais-Suomen ympäristökeskus huhtikuussa 2009.

Turun ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen esitti kaupunginhallitukselle valituksen tekemistä Turun hallinto-oikeuden päätöksestä. Hänen mielestään hallinto-oikeuden tulkinta tehtyjen selvitysten luotettavuudesta on syytä saattaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kaupunki valittaa hallinto-oikeuden toriparkkipäätöksestä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi