Kokeile kuukausi maksutta

Ydinvoimayhtiö Areva tappiolle Olkiluodon takia

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva varoittaa tuloksensa jäävän alkuvuonna tappiolle viivästyneen Olkiluoto-hankkeen takia. Areva tekee uuden 400 miljoonan euron tappiovarauksen viivästyneestä hankkeesta.

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva varoittaa tuloksensa jäävän alkuvuonna tappiolle viivästyneen Olkiluoto-hankkeen takia. Areva tekee uuden 400 miljoonan euron tappiovarauksen viivästyneestä hankkeesta.

Kuuntele juttu

Areva on aiemmin arvioinut kärsivänsä Olkiluodon kolmosreaktorin rakentamisesta 2,3 miljardin tappion. Areva ja tilaaja TVO kiistelevät hankkeen loppulaskusta Kansainvälisessä kauppakamarissa. TVO on tilannut työn kiinteään hintaan, mutta vaatii korvauksia viivästymisestä.

Rakennushankkeen valmistumista on lykätty monta kertaa. Tällä hetkellä arvio on, että reaktorin pitäisi valmistua vuoden 2012 loppuun mennessä. Alun perin sen piti aloittaa toimintansa jo viime vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ydinvoimayhtiö Areva tappiolle Olkiluodon takia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat