Espoon kauppakeskushankkeilta ei vaadita YVA-menettelyä

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on antanut päätöksensä Espoon Lommilaan ja Kulloonmäkeen suunniteltujen kauppakeskushankkeiden ympäristövaikutustenarvioinnin (YVA) tarpeesta. Tehtyjen päätösten mukaan hankkeet eivät todennäköisesti aiheuta sellaisia merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia, että niihin tulisi soveltaa YVA-menettelyä. Uudenmaan ELY-keskus ratkaisi nyt ensimmäistä kertaa menettelyn tarpeen kauppakeskuksen suunnittelun yhteydessä.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on antanut päätöksensä Espoon Lommilaan ja Kulloonmäkeen suunniteltujen kauppakeskushankkeiden ympäristövaikutustenarvioinnin (YVA) tarpeesta. Tehtyjen päätösten mukaan hankkeet eivät todennäköisesti aiheuta sellaisia merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia, että niihin tulisi soveltaa YVA-menettelyä. Uudenmaan ELY-keskus ratkaisi nyt ensimmäistä kertaa menettelyn tarpeen kauppakeskuksen suunnittelun yhteydessä.

Kesko ja Hok-Elanto Liiketoiminta Oy suunnittelevat Lommilaan kauppakeskusta ja tilaa vievää kauppaa, jonka suunniteltu kokonaispinta-ala olisi yhteensä 110 000 neliötä. Svenska småbruk och egnahem Ab puolestaan suunnittelee kauppakeskuksen rakentamista Espoon Kulloonsillan alueelle. Keskuksen kokonaisrakennusoikeus olisi 29 000 kerrosneliömetriä.

Uudenmaan ELY painottaa, että tämänkokoisten kauppakeskushankkeiden sijoitus pitää ratkaista kaavoituksen keinoin. Kaavoituksen olennaisena osana tulee laatia riittävät selvitykset hankkeiden vaikutuksista ja varmistaa kaavoihin liittyvä asukkaiden kuuleminen riittävän laajalla alueella. Lommilan ja Kulloonmäen kauppakeskushankkeiden alueille ollaan laatimassa asemakaavaa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry jätti Uudenmaan ympäristökeskukselle viime vuoden joulukuussa esityksen, jossa se piti tärkeänä, että Espoon Lommilan ja Kulloonsillan liikekeskuksista tehdään niin sanottu hanke-YVA.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon kauppakeskushankkeilta ei vaadita YVA-menettelyä”

Vastaa