HS: VR:n johtaja toivoo ratasuunnitteluun pidempää tähtäintä

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro kaipaa pidemmän tähtäimen suunnittelua ratojen rakentamiseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Aron mukaan VR valmistelee parhaillaan miljardiluokan kalustoinvestointeja, joiden suunnittelua haittaa epätietoisuus ratojen tason tulevaisuudesta.

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro kaipaa pidemmän tähtäimen suunnittelua ratojen rakentamiseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Aron mukaan VR valmistelee parhaillaan miljardiluokan kalustoinvestointeja, joiden suunnittelua haittaa epätietoisuus ratojen tason tulevaisuudesta.

”Ennustettavuus siitä, millainen Suomen rataverkko on 20-50 vuoden kuluessa, on käytännössä nolla”, Aro sanoo lehdessä.

Aron mielestä ratojen suunnittelussa pitäisi katsoa kahden tai jopa kolmen budjettikauden päähän. Sekin on vielä lyhyt aika, sillä lähivuosina hankittavan kaluston on määrä kestää neljäkymmentä vuotta.

Esimerkiksi nykyisillä Pendolinoilla on tarkoitus ajaa vähintään vuoteen 2035 saakka.

Helsingin Sanomien artikkeli löytyy kokonaisuudessaan tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HS: VR:n johtaja toivoo ratasuunnitteluun pidempää tähtäintä”

Vastaa