Kokeile kuukausi maksutta

Spondan nettotuotot painuivat kasvaneiden ylläpitokulujen myötä

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda kasvatti kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa liikevaihtoaan viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Myös operatiivinen tulos koheni. Nettotuotot kuitenkin kutistuivat. Yhtiön mukaan nettotuottojen laskuun vaikuttivat runsaslumisen talven aiheuttamat normaalia korkeammat ylläpitokulut. Juuri samalla perusteella yhtiö selitti nettotuottojen laskua myös vuosi sitten.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda kasvatti kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa liikevaihtoaan viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Myös operatiivinen tulos koheni. Nettotuotot kuitenkin kutistuivat. Yhtiön mukaan nettotuottojen laskuun vaikuttivat runsaslumisen talven aiheuttamat normaalia korkeammat ylläpitokulut. Juuri samalla perusteella yhtiö selitti nettotuottojen laskua myös vuosi sitten.

”Logistiikkatilojen vuokrausasteessa oli kahden prosenttiyksikön parannus vuoden 2010 lopun tilanteesta. Positiivinen kehitys tulee pääosin Vantaan Hakkilan alueen kiinteistöistä. Venäjän kiinteistöjen vuokrausaste nousi 98,3 prosenttiin, ja kiinteistöt ovat käytännössä täyteen vuokratut”, toimitusjohtaja Kari Inkinen sanoo.

”Tulevista kiinteistökehitysprojekteista odotan, että Tampereelle rakennettavan Ratinan kauppakeskuksen investointiesitys saadaan päätettäväksi vielä ennen kesälomia. Tämä tarkoittaa sitä, että tontilla päästäisiin töihin jo loppukesästä”, Inkinen toteaa.

Sponda arvioi, että sen vuoden 2011 nettotuottojen muodostuvat vuoden 2010 nettotuottoja suuremmiksi. Nousun syitä ovat sekä arvioitu vajaakäytön lasku että vuoden aikana valmistuvat kiinteistökehityskohteet.

Sponda-konserni 1-3 2011/1-3 2010

  • Liikevaihto milj. euroa 58,6/57,6
  • Liikevoitto % 63,8/63,0
  • Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos milj. euroa 3,1/-0,1
  • Nettotuotot milj. euroa 39,6/40,4
  • Taloudellinen vuokrausaste % 88,2/86,2
  • Omavaraisuusaste % 38/37 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spondan nettotuotot painuivat kasvaneiden ylläpitokulujen myötä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat