Kokeile kuukausi maksutta

Kova talvi painoi Spondan nettotuottoja alkuvuonna 2010

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan liikevaihto painui kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä hivenen viime vuoden vastaavasta ajasta, mutta tulos nousi selvästi plussalle, kun sijoituskiinteistöjen käypiä arvoja ei juuri muutettu. Toimitusjohtaja Kari Inkisen mukaan Spondan nettovuokratuotot laskivat lähinnä kovasta talvesta johtuneiden ylläpitokulujen kasvun ja lisääntyneen vajaakäytön vuoksi. Sponda ei usko vuokrausasteensa enää laskevan toisella neljänneksellä ja ennakoi sen kääntyvän nousuun loppuvuoden aikana.

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan liikevaihto painui kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä hivenen viime vuoden vastaavasta ajasta, mutta tulos nousi selvästi plussalle, kun sijoituskiinteistöjen käypiä arvoja ei juuri muutettu. Toimitusjohtaja Kari Inkisen mukaan Spondan nettovuokratuotot laskivat lähinnä kovasta talvesta johtuneiden ylläpitokulujen kasvun ja lisääntyneen vajaakäytön vuoksi. Sponda ei usko vuokrausasteensa enää laskevan toisella neljänneksellä ja ennakoi sen kääntyvän nousuun loppuvuoden aikana.

image

Sponda-konserni 1-3 2010/1-3 2009

  • Liikevaihto milj. euroa 59,1/60,6
  • Liikevoitto % 61,4/-128,4
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 19,6/-96,7
  • Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos milj. euroa -1,6/-117,3
  • Nettovuokratuotot milj. euroa 41,9/45,0
  • Taloudellinen vuokrausaste % 86,2/88,8
  • Omavaraisuusaste % 37/30 
  • Tase milj. euroa 2 985,1/3 048,4
  • Henkilöstö (keskimäärin) 127/135

 

”Tilojen kysyntä on vilkastunut viime vuodesta, mutta vuokrausaste Spondan pääsegmentissä, toimisto- ja liiketiloissa, laski ennakoidusti. Lasku johtui vuoden vaihteessa päättyneistä sopimuksista. Ilahduttavaa on logistiikkatilojen, erityisesti Vuosaaren sataman logistiikkarakennuksen, vuokrausasteen positiivinen kehittyminen vuoden alusta”, Inkinen sanoo.

”Positiivista on se, että Spondan kiinteistöissä solmittujen vuokrasopimusten perusteella kaikkien kiinteistötyyppien vuokrien lasku on pysähtynyt”, Inkinen toteaa. Sponda arvioikin vuokrausasteensa kääntyvän nousuun vuoden 2010 kuluessa perustuen yhtiön tiedossa oleviin päättyviin vuokrasopimuksiin sekä ennustettuun Suomen talouden kasvuun.

Vuoden 2010 nettotuottojen arvioidaan jäävän vuoden 2009 nettotuotoista. Laskun syynä ovat sekä suunnitellut kiinteistömyynnit että vuonna 2009 alkanut ja vuoden 2010 alkupuolella jatkunut vuokrausasteen lasku.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kova talvi painoi Spondan nettotuottoja alkuvuonna 2010”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat