Skanska ryhtyy rakentajakumppaniksi kehittämään ja toteuttamaan Sipoonrannan aluetta, jonne tulee lähes 300 asuntoa. Tätä varten Skanska ostaa osuuden Sipoonranta Oy -yhtiöstä, jonka muita osakkaita ovat liikemies Harry Harkimo, Helena Karihtala ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Sipoonrannan ensimmäisiä taloja rakentaa Rakennusgemini Oy ja ensimmäisestä infraurakasta vastaa Konevuori Oy, mutta tämän jälkeen alueen toteuttaminen siirtyy Skanskalle. Sipoonrannan kokonaisuuden arvioitu valmistumisaika on vuonna 2013.

Skanska ostaa osuuden Hjallis Harkimon Sipoonranta-hankkeesta

Skanska ryhtyy rakentajakumppaniksi kehittämään ja toteuttamaan Sipoonrannan aluetta, jonne tulee lähes 300 asuntoa. Tätä varten Skanska ostaa osuuden Sipoonranta Oy -yhtiöstä, jonka muita osakkaita ovat liikemies Harry Harkimo, Helena Karihtala ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Sipoonrannan ensimmäisiä taloja rakentaa Rakennusgemini Oy ja ensimmäisestä infraurakasta vastaa Konevuori Oy, mutta tämän jälkeen alueen toteuttaminen siirtyy Skanskalle. Sipoonrannan kokonaisuuden arvioitu valmistumisaika on vuonna 2013.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

Alueen asuntojen myynti ja markkinointi tapahtuu Sipoonranta Oy:n kautta. Skanska puolestaan keskittyy alueen suunnitteluttamiseen ja toteutukseen. Alueen pääsuunnittelija on Aaro Virkkunen Arkkitehtitoimisto Avarc Oy:stä.

Skanska ja Harkimo ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Skanska on toteuttanut Harkimolle vuonna 1997 valmistuneen Hartwall-Areenan ja jalkapallostadion Finnair Stadiumin, joka otettiin käyttöön vuonna 2002.

”Halusimme Skanskan mukaan hankkeeseen hyvien kokemusten vuoksi sekä siksi, että suurena rakennusyrityksenä Skanskalla on tarvitsemamme osaaminen ja toimintavarmuus. Näin voimme itse rauhassa keskittyä alueen myyntiin ja markkinointiin”, Harkimo toteaa.

Lähellä Helsingin rajaa sijaitseva Sipoonrannan alue on monelle tuttu Suomessa pyörivästä Diili-tv-sarjasta, jossa alueelle valittiin myyntijohtaja kilpailun kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ostaa osuuden Hjallis Harkimon Sipoonranta-hankkeesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi