Espoo pysäyttää hankintaprosessin Puolarmetsän sairaalasta – sairaalan sijoittamista Jorviin selvitetään

Espoon kaupunginhallitus on 5. joulukuuta päättänyt käynnistää selvityksen Espoon sairaalan rakentamiseksi vaihtoehtoisesti Jorviin. Selvitystyön ajaksi Espoon sairaalan käynnissä oleva hankintaprosessi Puolarmetsään pysäytetään. Selvitystyö tulee saada valmiiksi niin, että kaupunginhallituksen esitys jatkotoimenpiteistä valtuustolle voidaan käsitellä valtuustossa joko jo 30. tammikuuta tai viimeistään 28. helmikuuta.

Espoon kaupunginhallitus on 5. joulukuuta päättänyt käynnistää selvityksen Espoon sairaalan rakentamiseksi vaihtoehtoisesti Jorviin. Selvitystyön ajaksi Espoon sairaalan käynnissä oleva hankintaprosessi Puolarmetsään pysäytetään. Selvitystyö tulee saada valmiiksi niin, että kaupunginhallituksen esitys jatkotoimenpiteistä valtuustolle voidaan käsitellä valtuustossa joko jo 30. tammikuuta tai viimeistään 28. helmikuuta.

Kaupunginhallitus toivoo, että hankkeen toteutusmallin valinnassa painotetaan erityisesti mahdollisuuksia hankkeen nopeaan toteuttamiseen ja mahdollisessa elinkaarihankkeessa suunnitteluyhteistyötä toteuttajakonsortion kanssa.

Nykyisessä suunnitelmassa olevan seniori- ja terveyskeskuksen sijoitus selvitetään myöhemmin.

Hankkeen luonnossuunnitelmista on laskettu syyskuussa 2011 kustannusarvio, johon perustuen on odotettavissa, että aiemmin esitetyt alustavat kustannusvaraukset ylittyvät huomattavasti. Jorvi-vaihtoehdon investointikustannukset jäävät todennäköisesti useita kymmeniä miljoonia pienemmiksi kuin Puolarmetsä-vaihtoehdossa.

Hankkeen sairaalatoimintojen siirtäminen Jorvin sairaalan yhteyteen toisi toiminnallisia ja toiminnan kustannuksiin vaikuttavia etuja. Jorvin sairaalassa on jo valmiina Espoon sairaalan tarvitsemia erityispalveluja, kuten erikoislääkärien konsultaatiot, laboratoriopalvelut, kuvantamispalvelut ja lääkehuolto.

Uuden sairaalan hoitokonseptiin liittyvää valmistelua sovelletaan myös uuteen ympäristöön.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Espoo pysäyttää hankintaprosessin Puolarmetsän sairaalasta – sairaalan sijoittamista Jorviin selvitetään”

 1. Jorviin kaikki vaan. Eihän siellä nyt ole kun kuuden tunnin (6h) jonot viikonloppuna! Tuon jälkeen aletaan varmaan kolkuttelemaan hoitotakuuaikoja.

 2. Ihmettelen miten voi aina kustannukset karata käsistä kun rakennuttaja osapuolena on kaupunki tai kunta…???

  tuota puolarin sairaalaa on käsittääkseni jo rempattu useampaan otteeseen….?

  ja tarvettahan tuolle on muutenkin, jorvissa ei kaikkia asiakkaita pystytä hoitamaan järkevällä aikataululla.

  ihmettelen espoon kaupungin päättäjien järkeä….tai sen olemassaolon poissa ololla.

 3. Kyllä nyt vastuuhenkilöiden nimet pitää saada julkisuuteen ja samalla kertoa se summa paljonko on verorahoja poltettu tähänastiseen suunnitteluun ym. selvitystyöhön, voisin veikata , että on sitä puolimaapalloa kierrettety katsomassa tämänkin hankkeen nimissä.
  Ihan kuin järki puutuisi kokonaan, ei suinkaan siltä kuka on lähtenyt ajamaan asiaa vaan niiltä jotka on höynäytetty mukaan.

  1. Herää kysymys kuka on se osapuoli ,joka on saanut ” matkamies ” Loukon päähän taottua nyt järkeä viimeinkin. Tämä arkkitehtien mellastaminen, tukkimalla käsittämättömiä rakennusosamuotoja yleisen käytön rakennuksiin on ollut nimenomaan Espoossa vallitseva piirre. Kun näitä espoolaisia kunnallisia projekteja ei käytännössä valvo ( suunnittelu ja toteutus ) kukaan , niin tuloksena on kaikkea muuta kuin käyttöön hyvin sopivaa , kunnollista , energiateknistä laatua.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat