Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sai jättimäisen rakennusurakan Porista

Kauppakeskus Puuvillan rakennustyöt käynnistyvät välittömästi Porissa. Renor Oy ja Ilmarinen toimivat yhdessä hankkeen omistajina ja sijoittajina tasavertaisin osuuksin. Rakentamisesta vastaa Skanska Talonrakennus Oy. Rakennushankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Skanskan urakkasumma on noin 110 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Puuvillan rakennustyöt käynnistyvät välittömästi Porissa. Renor Oy ja Ilmarinen toimivat yhdessä hankkeen omistajina ja sijoittajina tasavertaisin osuuksin. Rakentamisesta vastaa Skanska Talonrakennus Oy. Rakennushankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Skanskan urakkasumma on noin 110 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Puuvillan rakentaminen työllistää parhaimmillaan 300 henkeä. ”Hanke on merkittävä urakka Skanskalle, ja se on yksi Suomen suurimmista nyt rakenteilla olevista talonrakentamisen hankkeista”, aluejohtaja Jari Pölönen Skanskasta kertoo.

Tavoitteena on avata kauppakeskus joulumyyntiin 2014. Valmistuttuaan kauppakeskuksessa on vuokrattavaa liike- ja toimitilaa noin 43 000 neliömetriä. Pysäköintipaikkoja tulee 2 000.

Kauppakeskus Puuvillan lähtökohtana on vähäpäästöinen energiaratkaisu. Geoenergiaa käytetään sekä kiinteistön jäähdytykseen että lämmitykseen. Tavoitteena on, että geoenergia kattaa 80 prosenttia vuotuisesta lämmitys- ja 90 prosenttia vuotuisesta jäähdytysenergiasta. Kohteelle haetaan Leed-sertifikaattia tavoitteena vähintään kultataso.

Kauppakeskuksen ankkurivuokralaisia ovat K-citymarket, H&M ja Stadium. Muita kauppakeskukseen sijoittuvia toimijoita ovat muun muassa Aleksi 13, RAY, Tiger Stores, Tiimari, Bik Bok, Carlings, Cubus, Dressmann, Hairlekiini, Jack & Jones ja Vero Moda.

”Puuvilla on Ilmariselle ensimmäinen yhteissijoitus kauppakeskukseen paikallisesti vahvan kumppanin kanssa. Puuvillasta rakennetaan markkina-alueensa vahvin toimija, joka yhdistää työpaikat, koulutuksen ja palvelut samaan kokonaisuuteen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen”, Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen toteaa.

”Valmistuessaan Kauppakeskus Puuvilla sulautuu muuhun Puuvillan alueeseen sen 100-vuotista historiallista miljöötä kunnioittaen. Puuvilla on ainutlaatuinen Porin keskusta-alueella sijaitseva tulevaisuuden kauppa- ja palvelukeskus, joka tukee jo olemassa olevaa kaupunkirakennetta Porissa”, Renorin toimitusjohtaja Timo Valtonen sanoo.

Puuvillan alueella on jo nyt noin sata aktiivista toimijaa. Alueella asioi, työskentelee ja opiskelee tuhansia ihmisiä päivittäin. Puuvillasta rakentuu uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus, joka palvelee koko Satakuntaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sai jättimäisen rakennusurakan Porista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat