Fortum ja Metsähallitus ovat sopineet myyvänsä Lapissa sijaitsevat Kuolavaara-Keulakkopään ja Joukhaisselän tuulivoimahankkeensa englantilaisen Impax Asset Management -sijoitusyhtiön hallinnoimalle Impax New Energy II Fund -rahastolle. Fortum omistaa hankkeista 51 prosenttia ja Metsähallitus 49 prosenttia. Kauppa toteutetaan vaiheittain ja se arvioidaan saatettavan päätökseen vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Metsähallitus ja Fortum myyvät brittirahastolle kaksi tuulivoimahanketta Lapista

Fortum ja Metsähallitus ovat sopineet myyvänsä Lapissa sijaitsevat Kuolavaara-Keulakkopään ja Joukhaisselän tuulivoimahankkeensa englantilaisen Impax Asset Management -sijoitusyhtiön hallinnoimalle Impax New Energy II Fund -rahastolle. Fortum omistaa hankkeista 51 prosenttia ja Metsähallitus 49 prosenttia. Kauppa toteutetaan vaiheittain ja se arvioidaan saatettavan päätökseen vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuolavaara-Keulakkopään hanke sijaitsee Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella. Alueelle suunnitellaan yhteensä 17 tuulivoimalan puistoa, jonka teho on noin 50 megawattia. Sodankylän kunnassa sijaitsevan Joukhaisselän 8–10 voimalan tuulipuistohankkeen suunniteltu teho on noin 25 megawattia. Fortum ja Metsähallitus ovat kehittäneet hankkeita yhdessä.

Fortum ja Metsähallitus vastaavat tuulipuistoilta vielä puuttuvien lupien hankinnasta.

”Tuulivoimahankkeiden myynti on osa Fortumin lokakuussa 2012 aloittamaa tehostamisohjelmaa. Keskitymme strategiamme mukaisesti uusiutuvassa energiassa vesivoimaan, biopolttoaineisiin, aurinkovoimaan ja aaltovoiman kehittämiseen”, Fortumin uusiutuvasta energiasta vastaava johtaja Risto Andsten sanoo.

”Investointimahdollisuuksien luonti tuulivoimalle on keskeistä Metsähallituksen strategialle. Näiden hankkeiden kauppa on todiste strategiamme onnistumisesta. Kauppa on meille myös taloudellisesti merkittävä”, johtaja Aimo Oikarinen Metsähallituksesta toteaa.

Impax New Energy II Fund -rahastolla on 330 miljoonan euron pääoma, jota käytetään uusiutuvan energian hankkeisiin. Rahastolla on tuulivoimahankkeita 200 megawatin edestä Ranskassa, Saksassa ja Puolassa sekä aurinkovoimahankkeita Italiassa. Muun muassa Euroopan investointipankki ja Valtion eläkerahasto ovat sijoittaneet rahastoon.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Metsähallitus ja Fortum myyvät brittirahastolle kaksi tuulivoimahanketta Lapista”

  1. Maksaaks joku ne linjat jolla tuo sähkö saadaan kulutukselle?
    Kuuluuko ne niihin ”investointeihin” jota loppukäyttäjältä rosvotaan hinnankorotusten ja verojen muodossa?

  2. Fiksut sijoittajat pääsevät lypsämään tämän marginaalisen energiamuodon tukia tollolta Suomelta.

    Mitä ihmettävarten Mestähalliutuksella on mitenkään tällaisessa mukana ?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi