Kokeile kuukausi maksutta

KSML: Jyväskylään voi syntyä Pohjoismaiden suurin aurinkovoimala

Jyväskylään suunnitellaan aurinkosähkövoimalaa, joka toteutuessaan olisi teholtaan Pohjoismaiden suurin. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen. Hanketta selvittelevät Jyväskylän kaupunki ja sen omistama Jyväskylän Energia Oy.

Jyväskylään suunnitellaan aurinkosähkövoimalaa, joka toteutuessaan olisi teholtaan Pohjoismaiden suurin. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen. Hanketta selvittelevät Jyväskylän kaupunki ja sen omistama Jyväskylän Energia Oy.

Voimala syntyisi uudelle Kankaan asuinalueelle. Aurinkosähkön tuottopotentiaali olisi vuodessa jopa viisi gigawattituntia, arvioidaan Jyväskylän kaupungilta. Käytännössä sähköä tuottaisivat talojen katoille sijoitetut aurinkopaneelit. Aurinkoenergiasta saataisiin kaikki irti talojen oikealla suuntauksella ja kattojen muodoilla.

Voimalan toteutuminen vaatii kuitenkin vielä teknisiä ja taloudellisia selvityksiä.

Kankaan kaupunginosaan aiotaan rakentaa kodit 3 000 ihmiselle ja työpaikat 2 000:lle. Rakentaminen alkaa joko vuoden 2014 lopussa tai 2015 alussa.

Keskisuomalaisen uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “KSML: Jyväskylään voi syntyä Pohjoismaiden suurin aurinkovoimala”

  1. Miten se voimala toimii kaamosaikaan?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat