Finavia uudistaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin

Finavia aloittaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin uudistustyöt vuonna 2014. Töiden aloittaminen tuli mahdolliseksi, kun EU-komissio antoi päätöksensä terminaalin kehittämisen rahoitusjärjestelyjen laillisuudesta. Finavia ja Tampereen kaupunki sopivat terminaalin uudistamisesta jo kesällä 2012, mutta töitä ei ole voitu aloittaa ennen EU:n päätöstä.

Finavia aloittaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin uudistustyöt vuonna 2014. Töiden aloittaminen tuli mahdolliseksi, kun EU-komissio antoi päätöksensä terminaalin kehittämisen rahoitusjärjestelyjen laillisuudesta. Finavia ja Tampereen kaupunki sopivat terminaalin uudistamisesta jo kesällä 2012, mutta töitä ei ole voitu aloittaa ennen EU:n päätöstä.

”Olemme tyytyväisiä, että kauan odotettu päätös EU:sta vihdoin tuli ja pääsemme käynnistämään työt lentoasemalla. Viemme nyt valmistelevat työt loppuun, jotta saamme rakennustyöt kakkosterminaalissa ensi vuonna mahdollisimman pitkälle”, Finavian lentoasemaverkostosta vastaava johtaja Joni Sundelin toteaa.

Finavia tiedottaa tarkemmin Tampere-Pirkkalan uudistamistöistä ja niiden aikataulusta vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana.

EU lähtee siitä, että lentoasemien toiminnan on käytännössä perustuttava tuloihin, jotka tulevat lentoyhtiöiltä ja matkustajilta. Julkista rahoitusta on mahdollista ohjata lentoasemainvestointeihin erityisillä perusteilla. Tampere-Pirkkalan kakkosterminaalin kehittämisen rahoitukseen osallistuvat liikenne- ja viestintäministeriö, Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Finavia, kukin kolmanneksella. Uudistamistöiden kustannusarvio on 3,3 miljoonaa euroa.

Tampere-Pirkkalan kakkosterminaalia uudistetaan, jotta se vastaisi lentomatkustuksen tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Kansainvälistä liikennettä palvelevan kakkosterminaalin palvelutaso perustuu jatkossakin halpalentotoimintaan, jossa itsepalvelutoiminnot ovat oleellinen osa.

Vuonna 2012 Tampere-Pirkkalan lentoasemaa käytti yhteensä 570 000 lentomatkustajaa. Tampere-Pirkkala on Finavian kolmanneksi vilkkain lentoasema, mutta kansainvälisen liikenteen määrällä mitattuna se on toiseksi suurin Helsinki-Vantaan jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finavia uudistaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin”

Vastaa