Kokeile kuukausi maksutta

Orava Asuntorahasto hankki 7,8 miljoonalla kaksi asuntokohdetta

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj on perjantaina 13. joulukuuta tehdyillä kaupoilla ostanut kaksi asuntokohdetta. Niiden yhteenlaskettu velaton kauppahinta on 7,8 miljoonaa euroa. Kohteissa on yhteensä 51 asuntoa ja 8 liikehuoneistoa.

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj on perjantaina 13. joulukuuta tehdyillä kaupoilla ostanut kaksi asuntokohdetta. Niiden yhteenlaskettu velaton kauppahinta on 7,8 miljoonaa euroa. Kohteissa on yhteensä 51 asuntoa ja 8 liikehuoneistoa.

Toinen asuntokohteista on Eläkekassa Versolta ostettu asunto-osakeyhtiö Kaivopolun ja kiinteistöosakeyhtiö Liikepuiston muodostama kokonaisuus Porvoossa. Toinen asuntokohteista on Icecapital Housing Fund I Ky:ltä ostettu asunto-osakeyhtiö Oulun Seilitie 1 Oulussa.

Orava Asuntorahasto arvioi, että kaupat parantavat yhtiön neljännen vuosineljänneksen tulosta yli 1,0 miljoonalla eurolla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Orava Asuntorahasto hankki 7,8 miljoonalla kaksi asuntokohdetta”

  1. Miten juuri ostetut kohteet voivat parantaa välittömästi neljännen vuosineljänneksen tulosta???

  2. En ole mikään kirjanpidon tuntija, mutta veikkaisin, että kysymys on tilinpäätösostoista ja ostolla vältellään veroja.

  3. Orava on REIT-rahasto, eli se on vapautettu tuloveroista. Vastapainona osingot ovat kovemmin verotettuja, ja rahastolla on velvollisuus maksaa suurin osa voitoistaan osinkoina jatkuvasti ulos.

    Mietin sitä, miten juuri alle 8 miljoonalla ostettu kohde voi parantaa yksittäisen vuosineljänneksen tulosta miljoonalla eurolla. Yksi mahdollisuus on se, että rahasto vain itse tulkitsee ostaneensa kohteet alihintaan, ja arvostaa ne tilinpäätöksessään miljoona euroa ostohinnan yläpuolelle. Tuolla tavalla tulosta saa parannettua kirjanpidossa miljoonalla eurolla. Oravahan on mainostanut strategianaan olevan sen, että ostavat asunnot 10-30 % alle niiden markkinahinnan, ja pyrkivät sitten aikanaan myymään markkinahintaan pois, kunhan välissä omistavat lain REIT-rahastoilta edellyttämän vuosimäärän, jotta verohuojennukset säilyvät.

  4. On kova tulkinta, jos uskovat alihintakauppaan. Ostajia paljon liikkeellä ja kohteet myydään ”päivän markkinahintaan”. Kyllä myyjälle olisi varmaan miljoona lisää kelvannut, jos joku olisi maksanut.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat