Allianssimalli vie avoimuuteen ja yhteistyöhön

Tampereen tunneliprojekti tehdään allianssimallilla, joka pakottaa aitoon yhteistyöhön ja synnyttää uutta innostusta.

Big Roomin ilmoitustaulun laput kertovat, mikä vaihe Tampereen tunnelihankkeessa on menossa.

Rakennuttajan, päätoteuttajan ja suunnittelijoiden yhtenä joukkueena tekemässä allianssihankkeessa kaikki päätökset tehdään yhdessä ja yksimielisesti. Neuvotteluja käydään keskustelua herättävistä asioista niin kauan, että samanmielisyys löytyy. Käytössä on niin sanottu Big Room -työtapa, jossa Big Room tarkoittaa suuren avokonttorin yhteistä neuvottelutilaa, hermokeskusta.

Isossa avokonttorissa työskentelevät kaikki hankkeen osapuolet; Tampereen tunneliprojektissa se tarkoittaa Lemminkäistä, kalliosuunnittelusta vastaavaa Saanio & Riekkolaa, tiesuunnittelija A-insinöörejä ja asiakkaan edustajina Tampereen kaupunkia ja Liikennevirastoa.”Meillä ei ole sellaista mahdollisuutta, että tehtäisiin muita kuin yksimielisiä päätöksiä”, hanketta vetävä allianssin projektipäällikkö Esko Mulari Lemminkäiseltä kertoo.

Vuosi sitten saatiin hankesuunnitelma valmiiksi, kustannukset sovittua ja aikataulu lukittua. Myös resurssit jaettiin. Rakennustyöt ovat jo alkaneet.
”Allianssitoiminta perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Kaikkien eri osapuolien eli rakennuttajan, päätoteuttajan ja suunnittelijoiden pitää avata asioita vähän enemmän kuin tavallisesti”, Mulari jatkaa.

Allianssissa kaikki pistävät itsensä kokonaan likoon. Hanke etenee eikä taka-askelia tarvitse ottaa.  Perjantaina 16.5. ilmestyneessä Rakennuslehdessä kerrotaan lisää Big Room -työskentelytavan tuomista hyödyistä ja Tampereen tunnelihankkeen etenemisestä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Allianssimalli vie avoimuuteen ja yhteistyöhön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat