Kuntainfran korjausvelan laskentaan tuli työkalu

Rapal Oy tuo markkinoille useiden kaupunkien Kehto-yhteishankkeessa kehitetyn työkalun, jolla kuntien katu- ja viheralueiden korjausvelan laskenta on entistä luotettavampaa.

Rapal Oy tuo markkinoille useiden kaupunkien Kehto-yhteishankkeessa kehitetyn työkalun, jolla kuntien katu- ja viheralueiden korjausvelan laskenta on entistä luotettavampaa.

Kuntatekniikan kehittämisyhteisön muodostavien Kehto-kuntien rahoittamassa korjausvelan laskentahankkeessa kehitettiin työkalu kuntien katu- ja viheralueiden korjausvelan laskentaan. Työkalun avulla arvokkaan infraomaisuuden tilasta on mahdollista muodostaa entistä luotettavampi kuva rahoituksesta päättäville luottamushenkilöille.

Korjausvelan laskimella on mahdollista arvioida omaisuuserien tekninen kuntotaso. Laskimen katumallit perustuvat katujen kuntotason mittausaineistoon, jota saatiin muun muassa Joensuusta, Rovaniemeltä, Jyväskylästä, Espoosta ja Turusta.

”Kuntien korjausvelan määrän raportointi päättäjille on ollut haastavaa. Laskentatyökalun avulla on mahdollista sekä laskea katu- ja viheralueiden korjausvelkaa että arvioida korjausvelan määrän kehittymistä silloin, kun korjausrakentamiseen ei saada riittävää rahoitusta”, kertoo konsultti Janne Rantanen korjausvelan laskentatyökalun kehittäneestä Rapal Oy:stä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kuntainfran korjausvelan laskentaan tuli työkalu”

  1. Lisääkö vai vähentääkö mielestänne korjausvelkaa kun jyrsinterillä raavitaan katujen ja teiden sileät pinnat rikki

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat