Kokeile kuukausi maksutta

Rivitalon myyjän pitää näyttää energiatodistus

Rivitaloasunnon myyjän tai vuokraajan pitää esittää energiatodistus ostajalle tai vuokraajalle heinäkuun alusta alkaen. Laki koskee myös liike- ja toimintarakennuksia.

Rivitaloasunnon myyjän tai vuokraajan pitää esittää energiatodistus ostajalle tai vuokraajalle heinäkuun alusta alkaen. Laki koskee myös liike- ja toimintarakennuksia.

Rakennuksen energialuokka pitää kertoa myös myynti- tai vuokrausilmoituksessa. Energiatodistus kertoo rakennuksen ominaisuuksista. Lisäksi siinä on tieto rakennuksen käyttäjien toteutuneesta energiankulutuksesta.
Energiatodistus on ollut Suomessa käytössä vuodesta 2008 alkaen uudisrakentamisessa sekä vuodesta 2009 suurissa vanhoissa rakennuksissa.
Vuoden 2017 kesästä alkaen todistus vaaditaan myös vanhoilta pientaloilta, jotka usein lämpiävät sähköllä. Eduskunta hylkäsi kesäkuussa kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin, että omakotitalojen energiatodistukset perustuisivat pääasiassa mitattuun energiankulutukseen

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rivitalon myyjän pitää näyttää energiatodistus”

  1. Hölmöläisten maa. Ei ole väliä sillä miten asiat ovat, vaan sillä miten ne teoriassa ovat. Hyvin hoidetulla ja huonosti hoidetulla talolla voi olla päinvastaiset todistukset suhteessa oikeasti toteutuvaan energiankäyttöön.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat