Kokeile kuukausi maksutta

Fortum: Uusiutuva energia nousee kannattavaksi

Uusiutuvat sähköntuotantomuodot ovat nousemassa kaupallisesti kannattaviksi, arvioi Fortum energiamarkkinoita koskevassa katsauksessaan.

Uusiutuvat sähköntuotantomuodot ovat nousemassa kaupallisesti kannattaviksi, arvioi Fortum energiamarkkinoita koskevassa katsauksessaan.

Katsauksen mukaan siirtyminen kohti uusiutuvaa energiaa on jatkossa mahdollinen vähäisimmillä tuilla kuin nykyisin. Hyödyksi voidaan käyttää päästökauppaa.

Fortum arvioi, että EU pääsee todennäköisesti uusiutuvan energian osuutta koskevaan 20 prosentin tavoitteiseensa vuodelle 2020. Tavoitteen saavuttaminen perustuu erilaisiin tukiin ja teknologian laskeviin kustannuksiin. Ratkaisut ovat kuitenkin kalliita.

”Euroopan kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja yhteiskunnalle aiheutuvien vähähiilisyyden kustannusten pitämiseksi kurissa on energiapolitiikan oltava tehokasta”, Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula sanoo tiedotteessa.

Päätöksiä vuodelle 2030 asetettavista ilmastotavoitteista ja päästökaupan rakenteellisesta uudistamisesta on hänen mukaansa tehtävä ripeästi, jotta vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtyminen nopeutuisi.

Uusiutuvia energialähteitä ovat muun muassa puu sekä tuuli- ja aurinkovoima. Vesivoima on jo nykyisin laajassa käytössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum: Uusiutuva energia nousee kannattavaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat