Kokeile kuukausi maksutta

Hernesaaren yleiselle saunalle rakennuslupa

Hernesaaren rantaan kaavailtu yleinen sauna- ja ravintolarakennus on saanut rakennusluvan Helsingin yliarkkitehdin päätöksellä. Saunan on suunnitellut Avanto Arkkitehdit Oy. Rakennuksen koko on 600 kerrosneliötä.

Hernesaaren saunan on tarkoitus tarjota elämyksiä sekä kotimaisille että ulkomaisille vieraille. Erityyliset saunat on suunniteltu puulämmitteisiksi.

Rakennus toteutetaan matalana, jotta se ei peitä puistoalueen avoimia näkymiä. Materiaaliksi on suunniteltu kauniisti harmaantuvaa lehtikuusta. Runsas lasipintojen käyttö mahdollistaa sen, että saunoista ja yleisötiloista avautuvat upeat ulkosaaristomaisemat. Saunasta pääsee helposti porrasaskelmia pitkin suoraan mereen uimaan.

Suunnitelmaa käsiteltiin kaupunkikuvaneuvottelukunnassa kesäkuussa. Neuvottelukunta arvosti rakennuksen kirkasta arkkitehtonista ajatusta ja kehui hienon ympäristön hyödyntämistä suunnittelussa. Rakennuksessa on käytetty onnistuneesti puuta. Erityisesti kiitettiin rakennuksen voimakasta hahmoa ja sen muodostamia katettuja tiloja, jotka luodaan puusäleiköllä muuten suorakaiteen malliseen rakennukseen.

Hernesaaren teollisuusalueelle laaditaan osayleiskaavaa. Alueen rakentaminen alkaa noin kymmenen vuoden kuluttua. Helsingin kaupunki kehittää Hernesaaren aluetta väliaikaisesti risteilysatamana ja matkailukohteena. Hyödyntämällä aluetta jo nyt elävöitetään kaupunkia ja tutustutetaan kaupunkilaisia uuteen kaupunginosaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hernesaaren yleiselle saunalle rakennuslupa”

  1. No onpa kummallisen näköinen hässäkkä =o
    Mitähän tuonkin piirtänyt arkkitehti on syönyt aamupalaksi…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat