Vuokrien nousu kiihtyi vuodessa 3,7 prosenttiin

Vuokrat nousivat vuoden toisella neljänneksellä 3,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat koko maassa keskimäärin 3,3 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 3,6 prosenttia, muualla Suomessa 3,1 prosenttia. Ara-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa vuoden aikana vapaarahoitteisia asuntoja rivakammin, peräti 4,2 prosenttia.

Vuokrat nousivat vuoden toisella neljänneksellä 3,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat koko maassa keskimäärin 3,3 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 3,6 prosenttia, muualla Suomessa 3,1 prosenttia. Ara-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa vuoden aikana vapaarahoitteisia asuntoja rivakammin, peräti 4,2 prosenttia.

Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 3,1 prosenttia. Vantaalla nousua kertyi peräti 5,0 prosenttia ja Espoo-Kauniainen-alueella 3,9 prosenttia. Tampereella, Turussa ja Oulussa vuokrat nousivat maltillisemmin, 2,8 prosenttia.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 0,7 prosenttia. Lahdessa kasvua kertyi eniten, 1,3 prosenttia.

Ara-vuokrat nousivat pk-seudulla hurjasti

Pääkaupunkiseudulla Ara-asuntojen vuokrat nousivat peräti 4,4 prosenttia vuodessa. Vuosineljänneksen aikana kasvua kertyi 1,1 prosenttia. Muualla maassa kasvua kertyi vuodessa 4,1 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta. Se perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vuokrien nousu kiihtyi vuodessa 3,7 prosenttiin”

  1. Vuokraasuminen on taloudellisesti kurjistuvan kuluttajan viimeinen asumismuoto. Lopulta yhä merkittävimmän osan alati kohoavista vuokrista maksaa sossu eli veronmaksajat. Upea bisnes !

  2. Joku voisi yrittää selvittää miksi ARA-vuokrat ovat nousseet noin paljon, vaikka korkotaso on ennätyksellisen alhaalla.

Vastaa