Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetron jatkon rakentaminen käynnistyy loka-marraskuun vaihteessa

Espoon kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 29.9.2014 antaa kaupungin omavelkaisen takauksen lainoille, joilla rahoitetaan Espoon  maksuosuus länsimetron rakentamiseen välillä Matinkylä-Kivenlahti. Samassa yhteydessä päätettiin, että rakentamisesta vastaa Länsimetro Oy.

Rakentaminen aloitetaan Finnoon aseman työtunnelin ja Sammalvuoren varikon työtunnelin louhinnoilla loka-marraskuun vaihteessa 2014. Kivenlahdessa ja Espoonlahdessa työt alkavat marraskuussa ja Soukassa ja Kaitaalla joulukuussa.

Metron Matinkylä – Kivenlahti seitsemän kilometriä pitkälle osuudelle tulee viisi uutta asemaa; Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lisäksi Sammalvuoreen rakennetaan metron maanalainen varikko.

Metro Matinkylästä Kivenlahteen valmistuu aikaisintaan 2020. Ruoholahdesta Matinkylään rakenteilla olevan osuus valmistuu 2015 lopulla ja avautuu liikenteelle 2016 syksyllä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsimetron jatkon rakentaminen käynnistyy loka-marraskuun vaihteessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat