Kokeile kuukausi maksutta

Kuopio osti valtiolta maata, Tiedepuiston alueelle noin tuhat asuntoa

Rantarakentaminen Kuopiossa jatkuu tulevinakin vuosina. Senaatti-kiinteistöt myi valtion omistamia maa-alueita Kuopion kaupungille noin 70 hehtaarin verran Savilahdesta ja Neulamäestä.

Rantarakentaminen Kuopiossa jatkuu tulevinakin vuosina. Senaatti-kiinteistöt myi valtion omistamia maa-alueita Kuopion kaupungille noin 70 hehtaarin verran Savilahdesta ja Neulamäestä.

”Savilahden alue on Kuopiolle toiminnallisesti erittäin tärkeä. Tiedepuiston alue on kaupungin strategian mukainen kärkihanke, jota kaupan myötä päästään rakentamaan”, kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Kuopion kaupungilta sanoo.

Kaupassa omistaja vaihtuu entisen Neulamäen asevarikon alueella ja sen noin 70 rakennuksella.  Kauppaan kuuluu lisäksi kahdeksan kallioluolaa. Toinen myyty maa-alue sijoittuu kasvitieteellisen puutarhan läheisyyteen Neulaniementien ja Savilahden väliin.

Kauppahinta 5,8 miljoonaa

”Kuopion rantakohteet on huomattu muuallakin Suomessa. Saaristokaupungin ja Maljalahden ohella pääsemme rakentamaan nyt myös Savilahden rantaa, joka on suhteellisen lähellä keskustaa”, Kyllönen toteaa. Entisen asevarikkoalueen rakennukset ovat pääosin purettavia. Kallioluolien mahdollista uusiokäyttöä tutkitaan.

Kauppa mahdollistaa Savilahden osayleiskaavaehdotuksen mukaisesti ostettavan alueen asemakaavoituksen ja sen jälkeen laajamittaisen asuin- ja työpaikkarakentamisen.

”Osayleiskaavaehdotuksen mitoituksen mukaan alueille voidaan rakentaa noin 120 000 kerrosneliömetrin verran. Tämä tarkoittaisi alustavasti noin 1 000 asuntoa ja lisäksi työpaikkarakentamista”, tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen selventää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopio osti valtiolta maata, Tiedepuiston alueelle noin tuhat asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat