Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen konkurssit laskivat hienoisesti

Rakentamisen alalla toimivien yritysten konkurssit laskivat hieman syyskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Alalla pantiin vireille 53 konkurssia, kun viime vuonna niitä oli 56. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 229 henkeä, vuotta aiemmin lukumäärä oli 423. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Elokuussa vireille laitettiin rakennusalalla yhteensä 71 konkurssia, kun vuotta aiemmin luku oli 66.

Kuluvan vuoden syyskuussa konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 72 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun vuoden 2013 vastaavaan aikaan luku oli 222. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakentamiseen liittyvät asennus- ja viimeistelytyöt, rakennuskonevuokrauksen käyttäjineen, raivaus-, purku- ja pohjarakennustyöt sekä maaperän koeporauksen.

Maa- ja vesirakentamisen puolella ei haettu konkurssiin yhtään yritystä syyskuussa. Sama oli tilanne viime vuoden vastaavana aikana.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli kuluvan vuoden syyskuussa 9. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille sama määrä konkurssia.

 Laskua myös koko alkuvuonna

Konkurssit vähenivät rakentamisen alalla myös koko alkuvuonna. Tammi-syyskuussa alalla pantiin vireille 511 konkurssia, kun edellisvuonna määrä oli 563. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät juuri rakentamisen päätoimialalla.

Henkilökuntaa konkurssiin haetuissa rakennusalan yrityksissä oli 2 466. Viime vuonna vastaava luku oli 3 150.

Kaikkiaan tammi-syyskuussa 2014 pantiin vireille 2 278 konkurssia, kun viime vuonna luku oli 2 434. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 10 839, mikä on 15,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi eniten alkuvuonna kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 473 konkurssia, mikä on 8,5 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit laskivat hienoisesti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat