Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen konkurssien määrä pysyi ennallaan

Rakentamisen konkurssien määrä pysyi ennallaan kuluvan vuoden toukokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille toukokuussa yhteensä 58 konkurssia. Luku oli vuotta aiemmin sama. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 383 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 309. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Rakentamisen konkurssien määrä pysyi ennallaan kuluvan vuoden toukokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille toukokuussa yhteensä 58 konkurssia. Luku oli vuotta aiemmin sama. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 383 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 309. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Toukokuun 2014 aikana konkurssiin haetuista rakentamisen yrityksistä 29 työskenteli talonrakentamisen parissa. Vuotta aiemmin konkurssiin haettiin 33 tämän alan yritystä. Toukokuussa 2014 konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 28 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun vuoden 2013 vastaavaan aikaan luku oli 24. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakentamiseen liittyvät asennus- ja viimeistelytyöt, rakennuskonevuokrauksen käyttäjineen, raivaus-, purku- ja pohjarakennustyöt sekä maaperän koeporauksen.

Maa- ja vesirakentamisen puolella haettiin toukokuussa 2014 konkurssiin yksi yritys. Vuotta aiemmin konkurssien määrä oli sama.
Kiinteistöalalla pantiin toukokuussa 2014 vireille 4 konkurssia, kun vuotta aiemmin 7. Kyseinen luokka sisältää kiinteistöjen myynnin tai oston, kiinteistöjen vuokrauksen sekä muut kiinteistöpalvelut kuten kiinteistöjen arviointi. Tähän pääluokkaan kuuluu myös isännöintitoiminta.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli toukokuussa 6. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille 5 konkurssia.
Kaikkien talouden toimialojen yhteenlaskettu konkurssien määrä väheni toukokuussa 2014 edellisvuoden tasosta. Toukokuussa pantiin vireille 239 konkurssia, mikä on 47 konkurssia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli toukokuussa 1262, vuotta aiemmin 1178.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssien määrä pysyi ennallaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat