Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen konkurssit kääntyivät kasvuun elokuussa

Rakentamisen konkurssien määrä kasvoi kuluvan vuoden elokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille elokuussa yhteensä 71 konkurssia, kun vuotta aiemmin luku oli 66. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 360 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 377. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Rakentamisen konkurssien määrä kasvoi kuluvan vuoden elokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille elokuussa yhteensä 71 konkurssia, kun vuotta aiemmin luku oli 66. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 360 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 377. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Elokuun 2014 aikana konkurssiin haetuista rakentamisen yrityksistä 34 toimi talonrakentamisen parissa. Vuotta aiemmin konkurssiin haettiin 29 tämän alan yritystä.

Kuluvan vuoden elokuussa konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 37 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun vuoden 2013 vastaavaan aikaan luku oli 33. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakentamiseen liittyvät asennus- ja viimeistelytyöt, rakennuskonevuokrauksen käyttäjineen, raivaus-, purku- ja pohjarakennustyöt sekä maaperän koeporauksen.

Maa- ja vesirakentamisen puolella ei haettu konkurssiin yhtään yritystä elokuussa 2014. Vuotta aiemmin samaan aikaan konkursseja oli 4.
Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli kuluvan vuoden elokuussa 5. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille 7 konkurssia.

Kiinteistöalalla pantiin elokuussa 2014 vireille 13 konkurssia, kun vuotta aiemmin niitä oli 7. Kyseinen luokka sisältää kiinteistöjen myynnin tai oston, kiinteistöjen vuokrauksen sekä muut kiinteistöpalvelut, kuten kiinteistöjen arviointi. Tähän pääluokkaan kuuluu myös isännöintitoiminta.

Koko vuoden osalta konkurssien määrä väheni

Vaikka rakentamisen konkurssien määrä kääntyikin kasvuun elokuussa, niin tarkasteltaessa koko alkuvuoden lukuja konkurssien määrä väheni selvästi rakentamisen alalla. Alalla laitettiin vireille kuluvan vuoden tammi-elokuussa yhteensä 455 konkurssia, kun vuotta aiemmin lukema oli 507. Eri toimialoista konkurssit vähenivät lukumääräisesti eniten juuri rakentamisen päätoimialalla. Prosentuaalisesti laskua kertyi 10,3 prosenttia.

Rakentamisen konkurssit myös koskettivat alkuvuonna pienempää määrää henkilöstöä kuin viime vuoden vastaavaan aikaan. Tammi-elokuussa 2014 konkurssiin haetuissa rakentamisen yrityksissä työskenteli 2 236 henkeä, kun vuotta aiemmin henkilöstön määrä oli 2 727.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit kääntyivät kasvuun elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat