Kokeile kuukausi maksutta

SRV urakoi Helsinki-Vantaalle pysäköintitalon laajennuksen

SRV toteuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla pysäköintitalo P5:n laajennustyöt. Laajennuksen myötä P5:een tulee noin 3 000 uutta autopaikkaa. Nykyiseen rakennukseen tehdään kaksi lisäkerrosta ja pysäköintitalon viereen rakennetaan kokonaan uusi lisäosa. Investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Finavian ja SRV Rakennus Oy:n solmiman sopimuksen työllisyysvaikutus on noin 350 henkilötyövuotta. Lähes kaksi vuotta kestävät työt käynnistyvät lokakuun lopulla työmaa-alueen valmistelevilla töillä. Marraskuussa käynnistyvät maarakennus-, louhinta- ja räjäytystyöt. Laajennuksen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2016.

”Meillä on pitkäaikaista osaamista vaativien pysäköintilaitosten rakentamisessa. Olemme rakentaneet muun muassa Helsinki-Vantaan nykyisen P5-pysäköintilaitoksen, joka valmistui vuonna 2001”, tuotantojohtaja Kimmo Kurki SRV:stä kertoo.

Finavia odottaa matkustajamäärän kasvavan

Lentoaseman infrastruktuuri kehittyy tulevina vuosina valtavasti, kun Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. Matkustajamäärän kasvaessa Finavia tarvitsee myös enemmän parkkipaikkoja.

”P5:n laajennuksella varmistamme matkalle lähdön sujuvuuden myös silloin, kun terminaalin laajennustyöt ovat käynnissä ja matkustajia on kentällä entistä enemmän”, lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta sanoo.

Pysäköintitalo P5 on rakennustöiden ajan käytössä. Autopaikkoja on kuitenkin tarjolla hieman tavallista vähemmän, sillä osa P5-pysäköintilaitoksen kerroksista on töiden vuoksi suljettu.

Kaikkiaan Finavialla on Helsinki-Vantaan terminaalien läheisyydessä yhteensä noin 10 000 autopaikkaa kolmessa parkkihallissa ja kahdella ulkoalueella.

Laajennus osa miljardin euron kehitysohjelmaa

P5:n laajennus on osa Finavian käynnistämää noin miljardin euron kehitysohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan johtavien vaihtolentoasemien joukossa. Finavia arvioi kehitysohjelman tarjoavan työtä noin 14 000 henkilötyövuoden verran ja tuovan lentoasema-alueelle noin 5 000 uutta, pysyvää työpaikkaa.

Samaan aikaan Finavialla on käynnissä Helsinki-Vantaan palvelu-uudistus, jonka myötä lentoasemalle avautuu 70 uutta tai uudistettua myymälää ja ravintolaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV urakoi Helsinki-Vantaalle pysäköintitalon laajennuksen”

  1. veronkiertäjä kokkila vastuuee omilla rahoilla

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat