Finavia panostaa Ivalon lentokenttään

Finavia investoi Ivalon lentokenttään yli 13 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan panostus on suurin, joka kohdistuu maakuntakenttien toiminnan kehittämiseen. Suunnilleen sama summa satsataan myös Turkuun, mutta siellä kyse on lähinnä nykyisten paikkojen kunnostuksesta.

Finavia investoi Ivalon lentokenttään yli 13 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan panostus on suurin, joka kohdistuu maakuntakenttien toiminnan kehittämiseen. Suunnilleen sama summa satsataan myös Turkuun, mutta siellä kyse on lähinnä nykyisten paikkojen kunnostuksesta.

Maakuntakenttiin investoidaan tänä vuonna kaikkiaan 35 miljoonaa euroa. Ohjelmalla yhtiö haluaa osaltaan herätellä laskevaa matkustajaliikennettä uuteen nousuun.

Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen tosin muistuttaa, ettei pelkkä lentokenttä kykene hilaamaan matkustajalukuja ylöspäin. Kasvu lähtee kiinnostavista matkailutuotteista, matkanjärjestäjistä ja lentoyhtiöistä.

”Joitakin positiivisia alkusysäyksiä on kuitenkin saatava, hän sanoo. Maanantaina esitelty Ivalon investointi voi olla yksi sellainen.”

Ivalossa muun muassa laajennetaan terminaalitiloja ja päällystetään kiitorata. Päällystystyön takia kenttä on kiinni kolme viikkoa ensi elokuussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Finavia panostaa Ivalon lentokenttään”

  1. Varmaankin hyväveli sopimuksen perusteella homman hoitaa Lemminkäinen niin kuin muillakin asemilla..

  2. Toivottavasti panostatte riittävän laajaan markkinointii, businessasiakkaita ei nykyään saa millään mukaan seminaareihin pohjoiseen ulkolaisten ja osan kotimaistenkin firmojen eettisten ohjeiden myötä.
    Myös oman ajan tärkeys korostuu, eli enää ei haluta pois perheen tai harrastusten parista vapaaaikoina.

Vastaa