Kokeile kuukausi maksutta

Atomi Infra Oy syntyi suurhankkeita varten

Kahdeksan pohjoisessa ja keskisessä Suomessa toimivaa merkittävää pk-yritystä ovat perustaneet yhteisen Atomi Infra Oy:n Pyhäjoelle.

Kahdeksan infra-alan pk-yritystä kokosi voimansa yhteen.

Atomi Infra Oy:n osakasyhtiöitä ovat Suomen Maastorakentajat Oy, E. Helaakoski Oy, Kuljetuspolar Oy, Maarakennus Kamara Oy, Maijala Tapio Oy, Niskasen Maansiirto Oy, Pentti Hämeenaho Oy ja VRJ Group Oy.

Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa ja ne työllistävät noin 1 000 henkilöä. Jatkossa henkilöstöresursseja on tarkoitus laajentaa merkittävästi.

Yhtiön tehtävänä on myydä sen osakasyhtiöiden erikoisosaamista isoina kokonaisuuksia suurhankkeisiin, joista yhtenä esimerkkinä on Fennovoiman Hanhikivi 1-hanke Pyhäjoella. Jatkossa yhtiön omistuspohjaa on mahdollista laajentaa yhtiöillä, joilla on suurhankkeisiin liittyvää erikoisosaamista.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Andament Groupiin kuuluvan Suomen Maastorakentajat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Juola. Hän sanoo, että nyt perustetun yhtiön ansiosta myös paikallista ja alueellisesta osaamista on mahdollista hyödyntää isoissa hankkeissa muutenkin kuin alihankkijoiden roolissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Atomi Infra Oy syntyi suurhankkeita varten”

  1. Atomi Infra Oy urakoi ilmeisesti infra tuotteita atomivoimahankkeille. Mikähän näistä perustajafirmoista tulee olemaan se ns. pääurakoitsija. Ei liene vaikea arvata. Sama henkilö työntää itsensä joka paikkaan piikkipaikalle. Katsokaa vaan muut osakkaat .Jäätte mopen osalle. Maksumieheksi. Ihan varmasti.

  2. Jos mitään ei yritä ei saa. Kyllä sitä kateutta tässä maassa piisaa.

  3. Minusta aloittaja aliarvioi räikeästi Atomi Infraan mukaan lähteneitä yrityksiä. Nämä kaikki ovat kokeneita ja fiksuja yrittäjiä jotka ymmärtävät, että 1+1=3 eli yhteistyöllä nämä pk-yritykset saavat merkittävää hyötyä, joka taasen auttaa työllistämään pohjoisen Suomen ihmisiä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat