EMC Talotekniikka toteuttaa talotekniikkaa Jätkäsaaren tornihotelliin

EMC Talotekniikka vastaa uuden Clarion Hotel Helsingin ja kongressikeskuksen sähkö- ja teletekniikan sekä rakennusautomaation suunnittelusta ja toteutuksesta. Jätkäsaaren tornihotellin rakennustyöt alkavat kevään 2015 aikana, ja hanke valmistuu syksyllä 2016.

Kokonaisuudessaan projekti koostuu lähes 17 000 neliömetrin laajuisesta uudesta hotellirakennuksesta ja yli 8 000 neliömetrin kokoisesta vanhan makasiinirakennuksen muuttamisesta kongressikeskukseksi. Hotelliin rakennetaan yhteensä 427 huonetta kahteen torniin, jotka nousevat merenpinnasta laskettuna noin 78 ja 68,5 metrin korkeuteen. Vanha makasiinirakennus on Lars Sonckin suunnittelema ja edustaa 1930-luvun myöhäisklassista teollisuusarkkitehtuuria.

”Hanke on erittäin vaativa nopean aikataulun ja suojellun makasiinirakennuksen asettamien vaatimuksien vuoksi”, EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Teemu Hausen toteaa.

Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -yritykseen, jolla on yhteensä 164 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rakennushankkeen taustalla on norjalaisen sijoittajan Arthur Buchardtin sijoitusyhtiö AB Invest AS, ja kohteen pääurakoitsijana toimii norjalainen Hent Ab. Koko hankkeen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Hotellin on suunnitellut arkkitehti Aki Davidsson.

Jätkäsaaren tornihotellin taustalla on pitkään väännetty hanke. Alun perin norjalaisyhtiö AB Invest AS kaavaili Katajanokan paraatipaikalle hotellia, jonka Helsingin valtuusto kuitenkin torppasi. Seuraavaksi yhtiö alkoi suunnitella Jätkäsaareen jopa yli sataan metriin kohoavaa tornihotellia, joka olisi ollut valmistuessaan kantakaupungin korkein rakennus. Valtuusto kuitenkin kaatoi myös kyseisen suunnitelman liian korkeana. Kun suunnitelmia madallettiin, hanke meni lopulta läpi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EMC Talotekniikka toteuttaa talotekniikkaa Jätkäsaaren tornihotelliin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi