Kokeile kuukausi maksutta

Fingrid investoi 10 miljoonaa sähköaseman laajennukseen Etelä-Pohjanmaalla

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on tehnyt investointipäätöksen Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kristinestadin sähköaseman laajentamisesta. Noin 10 miljoonan investoinnin rakennustyöt alkavat ensi vuonna, ja hanke valmistuu syksyllä 2017.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on tehnyt investointipäätöksen Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kristinestadin sähköaseman laajentamisesta. Noin 10 miljoonan investoinnin rakennustyöt alkavat ensi vuonna, ja hanke valmistuu syksyllä 2017.

Kristinestadin sähköasemalle lisätään toinen 400/110 kilovoltin muuntaja ja 400 kilovoltin kytkinlaitos laajennetaan duplex-kytkinlaitokseksi. Investointi mahdollistaa tuulivoiman liittämisen verkkoon Etelä-Pohjanmaalla ja tarjoaa samalla alueen sähkönkäyttäjille käyttövarman yhteyden kantaverkkoon.

Etelä-Pohjanmaan tuulivoimaloiden tuottama sähkö siirretään sähkönkäyttäjille Fingridin kantaverkkoon kuuluvan Kristinestadin sähköaseman ja paikallisen EPV Alueverkko Oy:n 110 kilovoltin verkon kautta. Osapuolten yhdessä tekemän verkkosuunnitelman tuloksena Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueella toimiva EPV Alueverkko muuttaa verkkonsa käyttötapaa niin, että siihen voidaan liittää merkittävästi nykyistä enemmän tuulivoimaa. Muutos edellyttää Kristinestadin sähköaseman laajentamista, ja samalla aseman merkitys keskeisenä sähkönsiirtoverkon solmupisteenä kasvaa.

Kristinestadin sähköasema valmistui vasta viime vuonna. Asemalle rakennettiin laaja 110 kilovoltin kytkinlaitos, suppea 400 kilovoltin kytkinlaitos sekä 400/110 kilovoltin muuntaja, joka sitoo yhteen 110 kilovoltin jakeluverkon ja 400 kilovoltin päävoimansiirtoverkon. Päätös sähköaseman rakentamisesta tehtiin vuonna 2010, ja jo silloin aseman suunnittelussa otettiin kattavasti huomioon mahdolliset laajennustarpeet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid investoi 10 miljoonaa sähköaseman laajennukseen Etelä-Pohjanmaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat