Kokeile kuukausi maksutta

Jätkäsaaren Jallukan rakentaminen käynnistyy lokakuussa

Musiikkialan vuokratalo Jallukan rakentaminen alkaa lokakuussa Helsingin Jätkäsaaressa Y-Säätiön ja Elävän musiikin säätiö Elmu rs:n yhdessä omistamaan kohteeseen tulee 74 vuokra-asuntoa.

Jallukka on alustavan aikataulun mukaan muuttovalmis vuoden 2017 alussa. 25 asuntoa vuokrataan Elmu-säätiön kautta musiikkialan ammattilaisille. Asunnoista 49 on Y-Säätiön omistaman Y-Asuntojen tavanomaisia, kaikille ARA-asukasvalinnan kriteerit täyttäville hakijoille tarkoitettuja vuokra-asuntoja. Asunnonhausta, asukasvalinnasta ja vuokrien määrästä tiedotetaan syksyllä 2016.

Jallukan korkeammassa osassa on kahdeksan kerrosta, ja koko kiinteistössä on yksi porrashuone. Pihakannen päälle rakennetaan koko korttelin yhteinen, suojainen sisäpiha.

Katolla on asukkaiden käytössä oleva viherpiha ja yläkerran saunaosaston yhteydessä tilava näköalaterassi.

Rakennuksessa on tavanomaista vuokrataloa paremmat mahdollisuudet musiikin soittamiseen. Pohjakerroksessa on muun muassa kaksi äänieristettyä kerhotilaa, joita asukkaat voivat varata käyttöönsä.

Elmu-säätiö on toiminut hankkeen parissa vuodesta 2010 lähtien. Jallukka on säätiölle sen ensimmäinen kulttuuriasuntohanke ja Y-Säätiölle sen ensimmäinen suuri vuokratalokohde Helsingissä. Kohteen on suunnitellut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy ja sen toteuttaa kokonaisurakkana NCC Rakennus Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jätkäsaaren Jallukan rakentaminen käynnistyy lokakuussa”

Vastaa