Kuluttajien asunnonostoaikeet säilyneet ennallaan alkusyksyllä

Kuluttajien talousluottamus on kääntynyt jälleen laskuun syyskuussa, kun elokuussa koettiin hetkellinen nousu. Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat silti säilyneet samalla tasolla kuin elokuussa. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 7,2 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli myös kuukausi sitten 7,2 prosenttia ja vuosi sitten syyskuussa 6,1 prosenttia. Kuluvan vuoden kesäkuussa lukema oli vain 4,4 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Asuntojen peruskorjausaikeet ovat hieman laskeneet kuukautta aiemmasta. Tuoreen kyselyn vastaajista 18,7 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 19,2 prosenttia ja vuosi sitten syyskuussa 18,1 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus alle keskiarvon

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa syyskuussa lukemaa 4,2, kun se oli elokuussa 8,3 ja heinäkuussa 6,9. Syyskuussa 2014 luottamusindikaattori oli lukemassa -0,7. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,8.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin syyskuussa 1 260 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet säilyneet ennallaan alkusyksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat