Rakennusyritysten luottamus elpyi hieman syyskuussa

Rakennusyritysten luottamus nousi syyskuussa muutamalla pisteellä elokuun -15 pisteestä syyskuun -12 pisteeseen. EK:n luottamusindikaattorin mukaan suhdannetilanteessa on vain pientä parannusta.

Indikaattorin pitkä aikavälin keskiarvo on -8, joten luottamus on edelleen hieman keskimääräistä heikompaa. Myös elokuussa luottamus oli sama -8.

Edellisen kerran luottamusluku on ollut parempi tämän vuoden toukokuussa (-10), lokakuussa 2013 (-7) ja heinäkuussa 2012 (-10). Heikoimmillaan luottamusluku on ollut reilu vuosi sitten syys- ja elokuussa sekä marraskuussa 2014 (-34).

Tilauskannan kuvataan olevan hieman keskimääräistä pienempi. Henkilöstön ennustetaan supistuvan vähän, kun tilannetta tarkastellaan kausitasoitetuilla luvuilla.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli elokuussa lähellä EU-maiden keskitasoa. Suurimmat luottamusluvut ovat Luxemburgissa, Ruotsissa ja Saksassa sekä Slovakiassa.

Pientä valoa

Yritysten suhdannetilanteessa tapahtui syyskuussa vain pientä parannusta. Suhdannetilanne on kuitenkin edelleen keskimääräistä heikompi kaikilla toimialoilla.

Teollisuudessa ja rakentamisessa yritysten suhdannetilanne kohentui hitusen elokuusta, mutta palveluissa luottamus sen sijaan laski loivasti. Vähittäiskaupan suhdanteet pysyivät ennallaan matalalla tasolla.

”Vaikea tilanne jatkuu, ja käännettä joudutaan yhä odottamaan. Suomen sijoitus on valitettavasti erittäin heikko, kun suhdannetilannetta vertaa muihin EU-maihin”, EK:n johtava ekonomisti Penna Urrila sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten luottamus elpyi hieman syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat