Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus notkahti uudelleen

Rakennusyritysten luottamus notkahti tammikuussa uudelleen edelliskuun nousun jälkeen, kertovat Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorit. Rakentamisessa luottamusindikaattori vajosi -28 pisteeseen, kun se oli joulukuussa -17. Tilauskanta on tuntuvasti alle normaalitason.

Rakennusyritysten luottamus notkahti tammikuussa uudelleen edelliskuun nousun jälkeen, kertovat Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorit. Rakentamisessa luottamusindikaattori vajosi -28 pisteeseen, kun se oli joulukuussa -17. Tilauskanta on tuntuvasti alle normaalitason.

Teollisuusyritysten luottamusindikaattori koheni hivenen tammikuussa, mutta suhdannetilanne on silti selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella. Teollisuuden luottamusindikaattorin saldoluku oli tammikuun kyselyssä -7, kun se oli kuukautta aiemmin -9. Pitkän ajan keskiarvo on +1.

Luottamusindikaattorit kertovat, että teollisuuden tuotanto olisi kasvamassa loivasti lähikuukausina. Tilauskanta on kuitenkin normaalia pienempi, vaikka se on vahvistunut hieman syksyn ja alkutalven aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus notkahti uudelleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat