Rakentamisen luottamus notkahti uudelleen

Rakennusyritysten luottamus notkahti tammikuussa uudelleen edelliskuun nousun jälkeen, kertovat Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorit. Rakentamisessa luottamusindikaattori vajosi -28 pisteeseen, kun se oli joulukuussa -17. Tilauskanta on tuntuvasti alle normaalitason.

Rakennusyritysten luottamus notkahti tammikuussa uudelleen edelliskuun nousun jälkeen, kertovat Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorit. Rakentamisessa luottamusindikaattori vajosi -28 pisteeseen, kun se oli joulukuussa -17. Tilauskanta on tuntuvasti alle normaalitason.

Teollisuusyritysten luottamusindikaattori koheni hivenen tammikuussa, mutta suhdannetilanne on silti selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella. Teollisuuden luottamusindikaattorin saldoluku oli tammikuun kyselyssä -7, kun se oli kuukautta aiemmin -9. Pitkän ajan keskiarvo on +1.

Luottamusindikaattorit kertovat, että teollisuuden tuotanto olisi kasvamassa loivasti lähikuukausina. Tilauskanta on kuitenkin normaalia pienempi, vaikka se on vahvistunut hieman syksyn ja alkutalven aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus notkahti uudelleen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi