Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Näsilinnan remontti sai vuoden 2015 Hyvän rakentamisen palkinnon

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi vuoden 2015 Hyvän rakentamisen palkinnon Näsilinnalle.

Perustelujen mukaan Näsilinnan kunnostus on kulttuuriteko. Remontti on tehty pieteetillä vanhaa kunnioittaen. Korjauksesta palkittiin kunnostuksen rakennuttaja Tampereen Tilakeskus Liikelaitos, pääsuunnittelija Arkkitehdit A3 ja konservoinnin konsultti arkkitehti Seija Hirvikallio sekä pääurakoitsija VRP Rakennuspalvelut Oy.

Näsilinna on Tampereen historian ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä rakennus. Se rakennettiin Peter von Nottbeckin yksityispalatsiksi vuonna 1898, mutta siirtyi kaupungin omistukseen jo 1905. Valmistuttuaan se hallitsi Tammerkosken yläjuoksun maisemaa. Myöhemmin sankka Näsinpuiston puusto on vähentänyt sen kaupunkikuvallista merkitystä muun muassa Näsilinnankadun päätteenä. Rakennukseen liittyy paljon kulttuurihistoriaa – jopa dramatiikkaa sen varhaisvaiheissa ja sisällissodan melskeissä. Rakennus on muun muassa toiminut Hämeen museona vuoteen 1998.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon vuonna 1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Näsilinnan remontti sai vuoden 2015 Hyvän rakentamisen palkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat