Kaskipuu investoi ja luo jopa 200 uutta työpaikkaa

Ulko- ja parvekeovivalmistaja Kaskipuu Oy investoi uuteen tehtaaseen Viitasaarella.

Ulko- ja parvekeovivalmistaja Kaskipuu Oy investoi uuteen tehtaaseen Viitasaarella.

Uusi ikkunatehdas rakennetaan Viitasaaren ulko-ovitehtaansa yhteyteen. Investoinnin arvo on yli 12 miljoonaa euroa. Tehdas rakennetaan pääosin vuoden 2016 loppuun mennessä. Yhtiön mukaan uusia työpaikkoja syntyy Suomeen arviolta 170–200 hengelle.

Kaskipuun uudesta ikkunatehtaasta tulee yksi Pohjoismaiden suurimmista ja tehokkaimmista. Sen tuotantokapasiteetti on yli 200 000 ikkunayksikköä. Kotimaan lisäksi ikkunoita myydään Skandinaviaan ja Venäjälle.

Kaski-tuotemerkillä myytävien ikkunoiden tuotantolinjaan syntyy useita uusia työvaiheita, jotka poikkeavat perinteisestä ikkunavalmistuksesta.

”Linjat mahdollistavat laadukkaat, energiatehokkaat ja yksilölliset tuotteet kustannustehokkaasti. Viitasaaren tehtaalle tulee 70–90 uutta työpaikkaa”, Kaskipuun toimitusjohtaja Matti Kaski kertoo.

Ikkunoiden valmistus ei ole Kaskipuulle uusi aluevaltaus. ”Ikkunoiden valmistus on ikään kuin paluu yrityksen menneisyyteen. Isäni valmisti niitä. Viime vuosina olemme valmistaneet vain kiinteitä ikkunoita, mutta nyt myös avattavia”, Kaski jatkaa.

Yhtiö myy tuotteitaan esimerkiksi talotehtaille, rautakaupoille, rakennusliikkeille ja muille jälleenmyyjille. Ikkunatehdasinvestoinnin myötä Kaskipuu aloittaa myös suoran kuluttajamyynnin. Se rakentaa koko maan kattavan organisaation palvelemaan yksityisiä kotitalouksia ja taloyhtiöitä ovi- ja ikkunaremonteissa.

”Koko Suomen kattavaan myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin rekrytoimme uusia työntekijöitä noin 80–100 henkilöä, lisäksi asennusverkosto työllistää noin 30 ammattilaista”, Kaski laskee.

Kaskipuu Oy on 38 vuotta toiminut perheyritys, joka toimii Ylikiimingissä, Haapajärvellä, Viitasaarella ja Latviassa. Yhtiö on perustanut Ruotsiin myyntiyhtiön. Lisäksi Kaskipuu omistaa enemmistön Ekovilla Oy:stä. Kaskipuu-konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli noin 43 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 250 työntekijää.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaskipuu investoi ja luo jopa 200 uutta työpaikkaa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat