Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi lähes 7 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi vuoden 2015 aikana 6,7 prosenttia edellisvuodesta. Rakentamisen kaikki alatoimialat kasvoivat.

Sijoittajakysyntä on kiihdyttänyt asuntorakentamista.

Kasvu oli voimakkainta sitten vuoden 2011, jolloin liikevaihto kasvoi yli 10 prosenttia. Rakentamisen alatoimialoilla liikevaihto kasvoi eniten maa- ja vesirakentamisessa, jossa kasvua kertyi 8,5 prosenttia. Alatoimialoista maa- ja vesirakentamisen kehitys on ollut jo neljä vuotta peräkkäin kaikkein positiivisin liikevaihdolla mitattuna.

Loppuvuonna voimakasta kasvua

Viime vuoden loka-joulukuussa rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 7,8 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin liikevaihto kasvoi 2,4 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa jokaisella rakentamisen toimialalla. Voimakkainta kasvu oli talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 9,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Maa- ja vesirakentamisen liikevaihto kasvoi 7,6 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 5,9 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 6,4 prosenttia viime vuoden loka-joulukuussa. Maa- ja vesirakentamisen toimialalla myynti kasvoi 10,3 prosenttia. Talonrakentamisessa kasvua oli 8,1 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 4,2 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi lähes 7 prosenttia”

Vastaa