Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten liikevaihto kipusi hienoisesti

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa 0,3 prosenttia edellisvuodesta. Kolmen kuukauden tarkastelussa alan liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 3,4 prosenttia vuodentakaiseen jaksoon verrattuna. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa 0,3 prosenttia edellisvuodesta. Kolmen kuukauden tarkastelussa alan liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 3,4 prosenttia vuodentakaiseen jaksoon verrattuna. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kipusi toukokuussa 0,7 prosenttia vuodentakaisesta. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto laski toukokuussa 0,6 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen yritysten liikevaihto kasvoi 2,0 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelussa talonrakentamisen liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 5,1 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 2,3 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen liikevaihto kasvoi 2,1 prosenttia. Vuotta aiemmin koko toimialan liikevaihto väheni 3,0 prosenttia vastaavalla ajanjaksolla.

Myynnin määrä kasvoi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi maalis-toukokuussa 2,9 prosenttia vuodentakaisesta. Talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 4,8 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 2,0 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 1,1 prosenttia.
Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kipusi hienoisesti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat