Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten liikevaihto säilyi lähes ennallaan

Rakennusyritysten liikevaihto ei juuri muuttunut kuluvan vuoden elokuussa. Elokuussa 2014 rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 0,1 prosenttia vuoden 2013 elokuuhun verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.

Rakentamisen alasektoreista liikevaihto kasvoi elokuussa talonrakentamisessa 0,7 prosenttia vuoden takaisesta, kun taas maa- ja vesirakentamisessa liikevaihto kutistui 0,8 prosenttia sekä erikoistuneessa rakennustoiminnassa 0,1 prosenttia.

Pidemmässä kolmen kuukauden tarkastelussa kasvu oli hieman voimakkaampaa. Koko rakentamisen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi kesä-syyskuussa 1,3 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kyseisellä jaksolla 1,6 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 1,5 prosenttia. Sen sijaan maa- ja vesirakentamisen liikevaihto painui 0,1 prosenttia

Myynnin määrä supistui

Elokuussa 2014 rakennusyritysten myynnin määrä väheni 0,6 prosenttia elokuuhun 2013 verrattuna. Samalla jaksolla maa- ja vesirakennusyritysten myynnin määrä supistui 1,7 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan 0,6 prosenttia. Sen sijaan talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi hienoiset 0,1 prosenttia.

Kesä-elokuussa 2014 rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 0,8 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi vastaavalla ajanjaksolla 1,2 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan 1,1 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä supistui 1,1 prosenttia.

Yritysten myynnin määrä -indeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto säilyi lähes ennallaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat