Arkkitehtuuri Rakennuslehti Ei kommentteja

Suomalainen arkkitehtitoimisto kutsuttiin Venetsian biennaalin päänäyttelyyn

Suomalainen arkkitehtitoimisto Hollmén Reuter Sandman on kutsuttu osallistumaan Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn. Helsingin Sanomat kertoo, että näyttelyssä esitellään toimiston töistä Senegaliin vuonna 2001 valmistunutta Naisten taloa, Tansaniaan vuonna 2015 valmistunutta naisten turvakotia sekä jätteidenkerääjien lapsille suunnattua oppimiskeskusta, joka on parhaillaan suunnitteilla Egyptiin.

Saija Hollmén (s. 1970), Jenni Reuter (s. 1972) ja Helena Sandman (s. 1972) ovat työskennelleet humanitaarisen arkkitehtuurin parissa jo 20 vuotta. He ovat saaneet työstään useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia. Helmikuussa heidät valittiin The Architectural Review -julkaisun Women in Architecture Awards 2016 -palkintojen ehdokasjoukkoon.

Venetsian arkkitehtuuribiennaali avautuu 28. toukokuuta ja jatkuu marraskuun loppuun.

Biennaalin päänäyttelystä vastaa chileläinen arkkitehti Alejandro Aravena. Arkkitehtuurin Nobeliksi kutsutulla Pritzker-palkinnolla hiljattain palkittu Aravena on valinnut biennaalin teemaksi sen, miten edistyksellinen arkkitehtuuri voi lisätä ihmisten hyvinvointia.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia