Kokeile kuukausi maksutta

TS: Turkulaispoliitikot, kaupunki ja rakennusliikkeet sanasodassa

Talonrakennusalan yritykset ovat suivaantuneet Turun kaupungille, koska kaupunki on niiden mukaan kiristänyt urakkaehtoja. Asiasta kertoi ensimmäisena Turun Sanomat.

Turun kaupunginteatterin peruskorjausurakan hoitaa Skanska ja talotekniikan Caverion.
Kuuntele juttu

Rakennusyritykset ovat ärsyyntyneet myös siitä, että kaupungin vasemmistopoliitikot ovat sanoneet kaupungin olevan rakennusyritysten armoilla sekä syyttäneet niitä korruptiosta ja painostuksesta.

Turun Sanomien haastattelema rakennustoimisto Laamon toimitusjohtaja Markku Auranen kiistää syytökset jyrkästi.

”Sellaiset väitteet ovat tuulesta temmattuja ja vailla totuuspohjaa”, Auranen sanoo perjantaina ilmestyneessä Turun Sanomissa.

Talonrakennusteollisuuden Lounais-Suomen piirin aluepäällikkö Markku Leppälehto sanoo, että kaupunki  saa kiristyneiden ehtojen vuoksi nykyään vähän tarjouksia. Esimerkiksi kaupunginteatterin ja Samppalinnan maauimalan remonttiin tarjouksia tuli vain kaksi.

Turun kiinteistötoimialan johtaja Jouko Turto ei tunnista rakennusliikkeiden kritiikkiä ja sanoo, etteivät väitteet pidä paikkaansa. Turton mukaan kaupunki on väljentänyt ehtoja esimerkiksi yritysten koon ja liikevaihtovaatimusten suhteen esimerkiksi Samppalinnan remontissa. Hän myös huomauttaa, että ehdot ovat yleisen käytännön mukaisia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TS: Turkulaispoliitikot, kaupunki ja rakennusliikkeet sanasodassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat