Kokeile kuukausi maksutta

Merimieseläkekassa rakennuttaa Turkuun asuinalueen allianssimallilla

Turkuun on suunnitteilla uusi noin 600 asukkaan asuinalue Harppuunakortteli. Merimieseläkekassa rakennuttaa korttelin allianssimallilla. Kortteliin tulee vaiheittain kaksitoista asuinkerrostaloa ja niiden yhteinen, pihakannen alle sijoittuva autohalli.

Turkuun on suunnitteilla uusi noin 600 asukkaan asuinalue Harppuunakortteli. Merimieseläkekassa rakennuttaa korttelin allianssimallilla. Kortteliin tulee vaiheittain kaksitoista asuinkerrostaloa ja niiden yhteinen, pihakannen alle sijoittuva autohalli.

”Harppuunakortteli on Merimieseläkekassan historian mittavin rakennushanke, arvoltaan noin 120 miljoonaa euroa. Olemme kiinnittäneet hankkeeseen parhaan asiantuntemuksemme projektipäälliköksi. Matti Jokisella on pitkä kokemus kiinteistöalalta ja rakennuttamisesta”, toimitusjohtaja Kari Välimäki toteaa.

Alue on osa Linnanfälttiä, jolla on moniulotteinen ja polveileva Linnaan kytkeytyvä historia 1880-luvulle saakka. Asuintalojen lisäksi kortteliin nousee liike- ja toimitiloja, joissa yhdistyvät energiatehokkuus, elinkaarikestävyys sekä kaupunkikuvallisesti Linnan läheisyyteen sopiva toteutus.

Asuintalojen keskelle tulee korttelipuisto istutuksineen ja oleskelualueineen. Asukkaita palvelevat yhteisrakennukset sijoittuvat myös pihakannelle. Pihakannelle istutetaan puita osana kumpumaista istutusaluetta. Alueen eteläkulmalle rakennetaan Itämaanportti -niminen kortteliaukio. Asuinrakennusten kerroslukumäärä vaihtelee neljästä seitsemään, ja korkeus kasvaa linnan suunnasta pohjoiseen.

Rakennusten porrashuoneisiin tai kahden talon yhteiseen porrashuoneeseen tulee hissit. Näin kahden talon kokonaisuus voi muodostaa yhteisen asunto-osakeyhtiön. Korttelikokonaisuutta ei jaeta erillisiin tontteihin vaan taloyhtiöt muodostetaan hallinnanjakosopimuksin. Kortteliin perustetaan yhteinen kiinteistöyhtiö, joka vastaa pysäköintihallin, piha-alueiden ja muiden yhteistilojen hallinnosta ja huollosta.

Pääjulkisivumateriaali on pääosin vaalea ja yhtenäinen rappaus. Asuinrakennuksissa on poikittaissuuntainen harjakatto ja katemateriaalina vaaleanharmaa peltikate. Asemakaavassa määritellyt ääneneritysvaatimukset toteutetaan rakenteellisin ratkaisuin. Satamaradan junaliikenteestä aiheutuva tärinä otetaan huomioon rakennesuunnittelussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Merimieseläkekassa rakennuttaa Turkuun asuinalueen allianssimallilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat