Kokeile kuukausi maksutta

Eteran suhdanneindeksi: ”Positiivinen vire yllättävän voimakasta”

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvaa kehitystään maaliskuussa.

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvaa kehitystään maaliskuussa.

Rakentamisen hyvä vire jatkui. Positiivista kehitystä nähtiin myös muilla toimialoilla.

Eteran suhdanneindeksi antaa kuukausittain ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Työntekijämäärien positiivinen kehitys jatkui maaliskuussa. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 4,3 prosenttia edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna. Tammi-maaliskuun suhdanneindeksi oli 2,8 prosenttia.

”Positiivinen vire oli alkuvuonna yllättävän voimakasta. Rakentaminen jatkoi plussalla, mutta työntekijämäärät kasvoivat myös palveluissa. Maaliskuussa virkoamista nähtiin myös satama-alalla – olisiko vienti lähdössä liikkeelle”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen pohtii.

Rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat maaliskuussa 4,1 prosenttia edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna. Tammi-maaliskuussa rakentamisen toimialaindeksi oli 2,6 prosenttia.

Alueelliset erot työntekijämäärien kehityksessä olivat edelleen suuret. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat Etelä-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa.

Etelä-Suomen suhdanneindeksi oli 2,5 prosenttia tammi-maaliskuussa. Erityisesti rakentamisen ja satama-alan positiivinen kehitys näkyi Etelä-Suomessa. Myös Länsi-Suomessa positiivinen kehitys jatkui ja suhdanneindeksi oli tammi-maaliskuussa 3,0 prosenttia.

Pohjois-Suomessa tammi-maaliskuun suhdanneindeksi oli peräti 6,9 prosenttia. ”Erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla kasvu oli alkuvuonna vauhdikasta”, Hietanen sanoo.

Itä-Suomessa suhdanneindeksi jatkoi miinuksella ja oli tammi-maaliskuussa -2,5 prosenttia. ”Itä-Suomessa lasku on loiventunut, vaikka suhdanneindeksi onkin vielä miinuksella”, Hietanen kommentoi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eteran suhdanneindeksi: ”Positiivinen vire yllättävän voimakasta””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat