Kokeile kuukausi maksutta

Eteran suhdanneindeksin mukaan rakentaminen on virkeää

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksin mukaan alkuvuoden suhdannetilanne oli positiivinen.

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksin mukaan alkuvuoden suhdannetilanne oli positiivinen.

Työntekijämäärät kasvoivat kaikissa yrityskokoluokissa, mutta alueelliset erot olivat edelleen suuret.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Tammikuussa Eteran suhdanneindeksi oli 1,9 prosenttia.

”Vuosi on lähtenyt hyvin vauhtiin. Positiivinen vire jatkui ja työntekijämäärät kasvoivat tammikuussa. On kuitenkin muistettava, että vertailukohta eli vuoden 2015 tammikuu oli voimakkaasti miinuksella”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Eteran suhdanneindeksi oli plussalla kaikissa yrityskokoluokissa. ”Työntekijämäärät kasvoivat kaikissa yrityskokoluokissa, mutta erityisesti isommat yritykset näyttävät kasvaneen alkuvuonna”, Hietanen sanoo.

Rakentamisen toimialaindeksi oli tammikuussa 2,4 prosenttia. ”Rakentaminen oli alkuvuonna mukavan virkeää. Marras-joulukuussa rakentamisen toimialaindeksi oli vajaa prosentin plussalla, mutta tammikuussa jo 2,4 prosenttia”, Hietanen sanoo.

Alueelliset erot vahvistuivat

Lännessä näkymät olivat itää valoisammat. Erityisen vahvaa työntekijämäärien kehitys oli Pohjois-Pohjanmaalla. Itä-Suomessa suhdanneindeksi oli puolestaan edelleen reippaasti miinuksella.

”Tämä on yllättävää, mutta ei enää yllätä. Alueelliset erot ovat edelleen suuret, ja maa näyttää jakautuvan kahtia työntekijämäärien kehityksessä”, Hietanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eteran suhdanneindeksin mukaan rakentaminen on virkeää”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat