Pyhännän Rakennustuote osti Hartolan tilaelementtitehtaan

Pyhännän Rakennustuote Oy on ostanut Stora Ensolta Hartolan tilaelementtitehtaan liiketoiminnan. Samalla yhtiöt päättivät tiivistää yhteistyötään puuelementtirakentamisen kehittämisessä.

Hartolan noin 20 000 neliön tuotantotila tuo Pyhännän Rakennustuotteen mukaan merkittävän lisän yrityksen mahdollisuuksiin vastata puurakentamisen kasvuun liittyvään kysyntään. Esimerkiksi puukerrostalorakentamisessa on nähtävissä suurta kasvupotentiaalia lähivuosina.

Pyhännän Rakennustuotteen toimitusjohtaja Markku Koivuniemi sanoo yhtiön tähtäävän kärkipään puuosatoimittajaksi Suomessa tarjoamalla ammattirakentajien käyttöön markkinoiden laajimman valikoiman erityyppisiä tila- ja suurelementtejä, joita se valmistaa PRT-Pro-tuotemerkillä.

Yhtiö toimittaa puurakennuksiin valmiita runkoja, kattoja, seinäelementtejä, välipohjia ja parvekeratkaisuja, jotka asennetaan paikoilleen työmaalla. Hartolan tehtaan modernit tuotantolinjat mahdollistavat entistä monipuolisemmat rakenneratkaisut.

”Pitkälle viimeisteltyjen tilaelementtien kysyntä kohdistuu etenkin pienempiin huoneistoihin. Tilaelementtien kohdalla valinta kannattaakin tehdä heti hankkeen suunnitteluvaiheessa. Puurakenteiset suurelementit tarjoavat puolestaan mahdollisuuden toteuttaa hyvinkin yksilöllistä puuarkkitehtuuria”, Koivuniemi kertoo.

Lisärekrytoinnit suunnitelmissa lähitulevaisuudessa

PRT-Pro-merkkisiä massiivipuisia tila- ja suurelementtejä aletaan valmistaa Hartolan tehtaalla jo heinäkuussa Pyhännän Rakennustuotteen uuden tilauskannan mukaisesti. Osa tilauksista valmistetaan edelleen Pohjois-Pohjanmaalla, konsernin Pyhännän tehtaalla.

Pyhännän Rakennustuote kuuluu PRT-Forestiin-konserniin. Konsernin toimitusjohtaja Ilkka Sydänmetsä toteaa, että investointi Hartolan tehtaaseen liittyy luontevasti konsernin kasvustrategiaan.

”Konserniimme kuuluvilla yrityksillä on kapasiteetin lisääntymisen ansiosta nyt hyvä valmius toimittaa rakenneratkaisuja pientalojen ohella myös suuriin puurakennuksiin, joita on vireillä kasvukeskuksissa eri puolilla Suomea.”

Tilaelementtien suunnitteluun ja valmistamiseen erikoistunut Hartolan tehtaan henkilöstö jatkaa uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Yhtiön suunnitelmissa on palkata tehtaalle lisää työntekijöitä lähitulevaisuudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pyhännän Rakennustuote osti Hartolan tilaelementtitehtaan”

Jätä kommentti